Изображение 12138

 

Делегати звітно-виборної конференції Дніпропетровської обласної організації профспілки працівників автотранспорту та шляхового господарства підбили підсумки роботи за минулу п’ятирічку  та визначили нові завдання на подальше, спрямовані на посилення захисту соціально-економічних інтересів і прав членів профспілки.

            В доповіді голови обкому профспілки Андрія Берчука наголошувалось, що працювати зараз доводиться в дуже складних умовах. Чимало проблем у автоперевізників, зокрема, через несвоєчасний розрахунок з ними держави за перевезення пільгових категорій. Є чимало невирішених питань в сфері оплати і охорони праці.

            Ще гірше ситуація в «Облавтодорі», працівникам якого зараз заборгували майже 13 млн. грн. Чисельність колективу скоротилась з 800 до 160 працівників. В той же час великі замовлення чомусь дістаються приватним фірмам.

            Відстоюючи законні права та інтереси трудових колективів, обком профспілки, первинні організації зосередили увагу на підвищенні ефективності колдоговірної роботи. Спільно з громадськими організаціями в сфері автотранспорту було надіслано органам влади десятки звернень і клопотань щодо поліпшення ситуації в галузях. Проведено кілька акцій протесту в Києві і на місцях. Зверталась профспілка і до суду, вигравши кілька спорів в інтересах колективів.

            У жовтні цього року за ініціативи галузевої профспілки планується проведення  у Києві Форуму автомобілістів України, на якому будуть обговорені проблеми, які турбують сьогодні працівників  цієї важливої галузі економіки.

            В ухваленій на конференції постанові визначені головні напрямки роботи на наступний період.

            Головою облпрофорганізації знову обрано Андрія Берчука.

В роботі конференції взяв участь і виступив голова Обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль. На конференції був також присутній начальник обласного відділення Національної служби посередництва і примирення Ігор Чуб.

                    DSCN1451

Изображение 12135

DSCN1474

DSCN1476

Прес-центр Дніпропетровського

     облпрофоб’єднання