АВТО

16 вересня у Будинку профспілок відбувся VII з’їзд Профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України. У роботі форуму взяв участь і виступив заступник Голови ФПУ Євген Драпятий. Зокрема він зачитав привітання делегатам зїзду від Голови ФПУ Григорія Осового.

Перед початком форуму Голова Профспілки Володимир Вакуленко та заступник Голови ФПУ Євген Драпятий вручили представникам Профспілки почесні нагороди.  

У звіті про роботу ЦК Профспілки з 17 вересня 2015 року по 16 вересня 2020 року та завдання на 2020 – 2025 роки, з яким виступив голова Профспілки Володимир Вакуленко, у виступах делегатів форуму зазначалась, що представництво та захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки у звітному періоді здійснювались на фоні суспільно-політичних потрясінь, фінансово - економічної кризи, військових подій на сході України, а також низки деяких незрозумілих реформаторських дій влади. Все це негативно вплинуло на результати роботи підприємств галузей та соціально-економічний стан трудових колективів, а також на результати діяльності профспілкових організаційних ланок всіх рівнів Профспілки.

Серед пріоритетів діяльності Профспілки – підвищення якості та ефективності соціально-економічного захисту працівників, активізація співпраці з соціальними партнерами - Міністерством інфраструктури України, Укравтодором, а також  Федерацією профспілок України, Федерацією профспілок транспортників України, Всеукраїнським галузевим об’єднанням роботодавців «Укравтотранс,  АсМАП України, ВААП та іншими.

У своєму виступі заступник Голови ФПУ Євген Драпятий проінформував про діяльність Федерації профспілок України у сучасних умовах Він підкреслив, що зараз необхідно більш активно та ефективно застосовувати нові форми та методи  профспілкової роботи, доходити до кожного члена профспілки, знати його проблеми, вчасно захищати його законні права та інтереси. При цьому треба діяти активно, сміливо та ефективно..        

Заслухав та обговорив звіт, делегати форуму ухвалили відповідну постанову. Вони зокрема визначили основні напрями діяльності Профспілки на п'ятирічний період.:

Делегати форуму також засудили дії влади щодо  просування законопроектів «Про працю» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України  (щодо окремих питань діяльності профспілок)», що містять положення, які порушують Конституцію, закони України, норми міжнародних актів, ратифікованих Україною та спрямовані на обмеження конституційних прав працівників та профспілок.

При цьому вони схвалити дії ФПУ щодо недопущення їх прийняття у такій формі та доручити ЦК Профспілки забезпечити активну участь представників Профспілки у подальших заходах і діях ФПУ, спрямованих на це.

Під час форуму було також обговорено низку інших важливих та актуальних питань профспілкового життя.

Головою Профспілки делегатами зїзду було одноголосно обрано Володимира ВАКУЛЕНКА.

Федерація профспілок України вітає Володимира Михайловича та бажає йому міцного здоровя та подальших успіхів у діяльності на благо профспілок та людей праці.

Прес-центр ФПУ  

АВТО1

АВТО2

 

АВТО4