IMG 20200521 094627210 BURST000 COVER

Сьогодні усе життя крутиться навколо виборів до місцевих органів влади. Яку позицію займають профспілки щодо виборів, чи долучаються вони до цієї кампанії? Розповідає голова Федерації профспілок Кіровоградської області Максим Баланенко.

- Профспілки не можуть стояти осторонь цієї кампанії. У зв’язку з важким соціально-економічним становищем, погіршенням життєвого рівня громадян, ростом безробіття, наступом на права працівників і профспілок, викликами, пов’язаними із змінами децентралізації влади, перерозподілом повноважень і ресурсів на місцевий рівень, проведенням адміністративно-територіальної реформи, назріло питання щодо посилення впливу профспілок на більш активне відстоювання  інтересів працівників у системі державного управління, задля  забезпечення захисту прав працівників  та профспілок у цих умовах. На черговому засіданні Президії Федерації професійних спілок  області, в якому взяв участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко і розповів про особливості цьогорічних виборів, було прийнято низку рішень, зокрема, визнати участь представників організацій профспілок у місцевих виборах 2020 року пріоритетом профспілкового руху для представлення інтересів і відстоювання прав членів профспілок в органах влади на регіональному і місцевому рівнях.

Президія ФПО підтримала рішення голови ФПО Максима Баланенка брати участь у місцевих виборах – балотуватися у депутати обласної ради за списком партії «Батьківщина». У разі перемоги Максим Баланенко стане голосом профспілок у сесійній залі, тобто матиме змогу озвучувати у депутатській аудиторії проблеми членів профспілок підприємств, організацій і закладів.

Кіровоградська обласна Федерація профспілок