P1170134

 

 

Жорстке протистояння між Закарпатською облпрофрадою і окружним адміністративним судом за право власності на будівлю профспілок на площі Народній, 5 в м.Ужгороді триває. Чергова спроба рейдерського захоплення будівлі в інтересах суду була здійснена напередодні державного свята – Дня Незалежності України, що стало ще одним кроком масового наступу на права профспілок. Її, як і попередню, 3 червня, здійснювали працівники Мукачівського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Закарпатської області.

Аби захистити Будинок профспілок, перед центральним входом до будівлі «оборону» зайняли працівники облпрофради, облорганізацій галузевих профспілок, підвідомчих організацій, профспілкові активісти різних галузей. Адже з неофіційних джерел стало відомо, що можливе захоплення будівлі із застосуванням сили.

Звертаючись до присутніх, голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько повідомив, що враховуючи те, що судові рішення щодо будівлі профспілок приймалися з грубими порушеннями правових норм, за повного ігнорування позиції і доводів профспілок, президія облпрофради 20 серпня 2018 року прийняла рішення не допускати працівників виконавчої служби до будівлі профспілок.

Якщо судове і державне свавілля продовжуватиметься, профспілки області змушені будуть вдатися до більш радикальних дій – збору підписів за недовіру Уряду і корумпованості судової системи в Україні та перекриття державного кордону з обох сторін разом із профспілками сусідніх країн, а він особисто розпочне голодування.

У своїх гострих, емоційних виступах голови обласних організацій профспілок: машинобудівників та приладобудівників – Василь Пазяк, культури – Наталія Товтин, освіти і науки – Тетяна Повханич, охорони здоров’я – Володимир Турок, голова Мукачівської районної профспілкової організації працівників АПК Михайло Гардей, директор філії ДП «Сервісно - видавничий центр» Володимир Москаленко, голова правління ГО «Закарпаття - Донбас» Костянтин Блажевич   підтримали профспілкового лідера області, вимагали припинення судової вакханалії щодо прав профспілок, й зокрема, силового захоплення будівлі, в якій вони 55 років виконують свої функції згідно Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності». Під час виступів профспілкові активісти вигукували: «Ганьба – суду!», «Руки геть від профспілкового майна!», «Стоп – судовому свавіллю!», «Будинку профспілок – бути!».

Перед будівлею профспілок відбулася гостра розмова між головою Закарпатської облпрофради Володимиром Фленьком та начальником Мукачівського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Іваном Медвідем і його заступником Олегом Федоровим. Профспілковий лідер ще раз наголосив, що профспілки не допустять працівників виконавчої служби в будівлю профспілок.

Отже, чергова спроба рейдерського захоплення будівлі профспілок Закарпаття завершилася невдачею. Профспілки знову вистояли і продовжують свою боротьбу за свої майнові права. Вони твердо переконані, що врешті-решт правда буде за ними.

 

P1170165

 

 

P1170144

 

На фото:

- на захисті Будинку профспілок Закарпаття;

- виступає голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько;

- гостра розмова, яку ведуть голова облпрофради Володимир Фленько (в центрі), начальник Мукачівського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Іван Медвідь (праворуч), заступник начальника відділу Олег Федоров (ліворуч).

 

 

Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради