1413183541 1318863487 dsc 0367

 

 

З виступів учасників мітингу, що відбувся сьогодні під стінами Кабінету міністрів України в рамках проведення попереджувальної Всеукраїнської акції протесту профспілок.

 

Світлана Колеснікова – голова профкому Житомирського державного експериментально-протезного ортопедичного підприємства.

 

- Ми зібрались тут, аби нас почули. Щоб нас почув Уряд.

Сьогодні, у той час, коли на Сході нашої держави українські воїни захищають суверенність і серед них багато поранених, які потребують протезування, в цей час проводиться реорганізація протезно-ортопедичних підприємств, скорочення штату працівників. Не зважаючи на запевнення міністра соціальної політики Л.Денісової про те, що значного скорочення штатів не буде – на сьогодні вже 90 наших працівників попереджені про звільнення. Міністерство не погоджувало з профспілкою майбутнє скорочення працівників. Я закликаю всіх, зверніть, будь ласка, увагу на проблеми нашої галузі, адже ми сьогодні можемо втратити тих висококваліфікованих працівників, яких не готують у жодному навчальному закладі, тому що кваліфікацію вони набувають із досвідом роботи. Шановний Уряд, закликаємо вжити усіх необхідних заходів, щоб у подальшому не довелося фінансувати протезування за кордоном.

 

Людмила Скосарєва – інженер-конструктор державного підприємства «Антонов».

- Я хочу звернутись до Уряду. Відновлення соціального діалогу між Урядом і профспілками процес надзвичайно актуальний. У складній економічній ситуації Уряд має враховувати думку профспілок, що сприятиме конструктивному вирішенню складних соціально-економічних проблем у трудових колективах. Пане Прем’єре, подивіться, скільки людей прийшло до Вас! І це тільки початок. Я є представником «Антонова» і ми до вас уже звертаємось невперше. За 23 роки незалежності Ваш Уряд перший, який знехтував ці звернення, - лише одні відписки. Проекти законів і постанов, які готуються в надрах Кабінету міністрів, ясно дають зрозуміти, що це антидержавні, антинародні правові акти. Вони заганяють людей у жебрацтво і злидні. Щоб поповнити бюджет держави, потрібно створити такі умови, щоб підприємства всіх галузей працювали. А що робите ви? Наше підприємство щорічно перераховує до державної казни 600 млн. грн. А ви приймаєте постанову про звільнення з посади генерального конструктора підприємства. Це що за політика? Державна, чи антидержавна? Наші літаки як посли доброї волі, які прославляють нашу країну у кожному куточку світу. Ми цим пишаємось! Пане Прем’єре, не держіть людей за «сіру» масу. Ми не сирина – з нами не треба боротися! Допомагайте нам! Тому ми прийшли і закликаємо вас до конструктивного діалогу. Ми хочемо вас запевнити, що працівники підприємства «Антонов» є патріотами України. Ми будемо боротися до останнього і за своє підприємство, і за свого керівника, за свої робочі місця, проти непрошених загарбників.

 

543e364b6df10

 

Анатолій Широков – голова Профспілки Академії наук України

- Дорогі спілчани! Шановна громадо! Вкотре ми змушені зібратися тут! Відстоюючи законні права та інтереси людей праці, ми змушені подолати будь-які перешкоди. Сьогодні влада нам пропонує нове гасло «жити по-новому», правда, не уточнює, кого саме це стосується, простого трудівника, пенсіонера, або олігарха? Ми думали, що після «революції гідності» в Україні повинно все бути по-іншому. І демократія, і верховенство права, і соціальні стандарти, хоча б наблизитись до європейських, і нормальна робота, і гідна зарплата, і пенсія. На жаль, цього немає. Діюча влада спекулює на економічному становищі в державі, фактичній агресії Росії проти України. Народ це усвідомлює й готовий затягнути паски, хоч далі вже нікуди. Але не потрібно драти шкуру з трудового народу в той час, коли статки олігархату все збільшуються і збільшуються. Сьогодні надзвичайно тяжка ситуація у мільйонів людей, які працюють у бюджетній сфері. І не зважаючи на це, як ми знаємо з проекту Державного бюджету на наступний рік. На жодну копійку не буде збільшено зарплату бюджетникам, навпаки – пропонується зменшення, або режим скороченого робочого часу. Що ми можемо сказати стосовно такої влади? Ганьба!!! Це - попереджувальна акція, але ми сюди повернемось обов’язково після виборів і тоді місця буде мало тим, хто сидить за цими мурами. Слава Україні! Слава профспілкам!

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

Фото: Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України

http://profspilka.kiev.ua/publikacii/novyny/3576-15-zhovtnya-pd-stni-kabmnu.html