1-обсе-украина

 

Представники Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) звернули увагу на інцидент зі спробою перешкодити роботі Ради ФПУ 26 червня ц.р. у столичному готелі «Турист».

1 липня Хосе Луіс Мартинес Лопез і Фарход Атамадов, які зараз перебувають у Києві зі спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ по Україні, зустрілися з Головою ФПУ Григорієм Осовим та його заступником Володимиром Саєнком.

За словами міжнародних спостерігачів, їх робота полягає у всебічному вивченні конфліктних ситуацій в тих чи інших регіонах, з метою отримання об’єктивної картини виникнення конфліктів для їх подальшого врегулювання, ліквідації наслідків та недопущення повторення.

Григорій Осовий засудив втручання сторонніх осіб у роботу вищого виборного органу ФПУ між з’їздами – Ради. Він зазначив, що такі дії не можна розцінювати інакше як напад на громадську організацію, яка по суті є правозахисною, головна мета якої є захист соціально-економічних прав та інтересів трудящих. Не зважаючи на погрози, більш ніж 200-м членам Ради ФПУ, які приїхали на засідання з усіх регіонів України, вдалося розглянути порядок денний і ухвалити важливі соціальні рішення, які вкрай потрібні людям, зокрема, щодо надання гуманітарної допомоги біженцям із західних областей України.

Володимир Саєнко наголосив, що за однією з версій агресивних дій нападників, могла бути спроба завадити обранню на засіданні Ради керівника найчисельнішої громадської організації України, якою є ФПУ, що об’єднує у своїх лавах майже 7,5 млн. членів профспілок. За фактами протиправних дій вже порушено карні справи, які потребують об’єктивного розслідування та виявлення осіб, причетних до їх організації.

Подібні випадки не повинні повторюватись по відношенню до будь-яких інших організацій, - акцентував Григорій Осовий.

У свою чергу представники ОБСЕ запевнили, що згідно з їх статусом, вони наділені повноваженнями брати участь у судових процесах з метою контролю за об’єктивністю розслідування обставин інцидентів, зокрема, і тих, що останнім часом мали місце навколо ФПУ. Також було досягнуто домовленості щодо проведення робочої зустрічі з адвокатами, які представляють інтереси профспілкової сторони у зазначених справах.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

 

ЮНЕСКО

 

ЮНЕСКО1

 

 

ЮНЕСКО2