20150609 101943 001

 

У Женеві (Швейцарія) триває робота 104-ї сесії Міжнародної конференції праці), відкриття якої відбулося 1 червня. У центрі уваги майже чотирьох тисяч делегатів від урядів, трудящих і роботодавців Конференції питання створення робочих місць, забезпечення рівності, стабільного розвитку, мобільності робочої сили, впевненості людини у завтрашньому дні, соціального діалогу, які, як заявив у своїй доповіді на Конференції Генеральний директор МБП Гай Райдер, є  ключовими питаннями сьогодення.

Ініціатива сторіччя щодо майбутнього сфери праці  буде обговорюватися у рамках орієнтовно чотирьох «діалогів сторіччя»: «Праця та суспільство», «Гідні робочі місця для усіх», «Організація праці та виробництво», «Управління сферою праці».

 

Цьогорічна Конференція також розгляне інші питання, зокрема, кліматичні зміни,  прийняття міжнародного стандарту стосовно переходу від неформальної до формальної економіки, роль малих та середніх підприємств  як головного двигуна створення нових робочих місць, захист праці (зарплата, робочий час, забезпечення  підприємств, охорона материнства, охорона праці та техніка безпеки), які є серцевинною мандата МОП.

 

У складі української тристоронньої делегації  яка перебуватиме у Женеві з 8 по 12 червня, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, Голова Профспілки працівників охорони здоров’я Вікторія Коваль, Голова Профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв, заступник Голови Всеукраїнської профспілки виробничників та підприємців Наталія Землянська, проект-менеджер Всеукраїнської профспілки виробничників та підприємців Дар’я Лазарєва, керівник департаменту міжнародних зв’язків апарату ФПУ Василь Шилов, представник Федерації профспілок транспортників України Марія Шпота.

 

У планах делегатів Конференції від  українських профспілок - участь у роботі низки комітетів Конференції,  двосторонні консультації з представниками МОП, МКП та зарубіжних профцентрів.

 

10 червня запланований виступ Голови ФПУ Григорія Осового на Міжнародній конференції МОП, в цей же день у складі тристоронньої української делегації він має зустрітися з Генеральним директором МБП Гаєм Райдером.

 

 

                   Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ