РОЗ

У Женеві продовжується робота 104-ї сесії Міжнародної конференції праці. Як ми повідомляли, в перший день з трибуни Конференції виступив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий (http://fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/mizhnarodna-robota/7852-golova-fpu-grigorij-osovij-zaklikav-krajini-chleni-mop-do-ratifikatsiji-usikh-jiji-osnovopolozhnikh-konventsij). 11 червня перед учасниками конференції виступив Міністр соціальної політики України Павло Розенко. У той же день на пленарному засіданні пролунали доповіді Президента Франції Франсуа Олланда та Лауреата Нобелівської премії миру 2014 року Кайлаша Сат'ярті.

У своєму виступі Павло Розенко розповів міжнародному співтовариству про заходи, які вживає Уряд України щодо подолання гуманітарної катастрофи, яка склалася внаслідок російської військової агресії на Донбасі та окупації Криму. За його словами, військові дії Росії на території України  призвели до значних економічних втрат, різкого падіння рівня життя українців, що особливо негативно позначилося на соціально вразливих верствах населення.

РОЗ1

«Сьогодні понад 1,3 мільйона громадян з Донецької та Луганської областей та Криму, які були змушені залишити домівки внаслідок військових дій, розв’язаних Росією і терористами, яких вона підтримує, потребують допомоги з боку держави і суспільства», - проінформував Міністр. Він зауважив, що для допомоги внутрішньо переміщеним особам Урядом розробляється Державна програма підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції внутрішньо переміщених осіб, а також Комплексна програма працевлаштування і професійного навчання внутрішньо переміщених осіб на 2015-2016 роки.

«Ми розуміємо, що долати економічні, гуманітарні та соціальні наслідки війни українське суспільство буде змушене ще довгий час, - зазначив Павло Розенко. - Забезпечити виплати тим, хто залишився в окупованих районах Донбасу ми, на жаль, просто не маємо фізичної можливості. Але Уряд забезпечує всі необхідні соціальні виплати тим громадянам України, які перемістилися з окупованих територій на території, підконтрольні українській владі».

РОЗ2

Від імені Уряду України Міністр соціальної політики висловив вдячність усім країнам, урядам, звичайним громадянам, які підтримали і продовжують підтримувати Україну в протидії російській агресії. Він також подякував Міжнародній організації праці за надання технічної допомоги для відновлення у майбутньому економіки постраждалих від конфлікту з Росією регіонів України, вивчення глибини і соціально-економічних наслідків військових дій на Сході України.

Міжнародна конференція праці продовжить свою роботу до 13 червня 2015 року.

Прес-центр ФПУ