CGT-e.svg

 

ЗАГАЛЬНА КОНФЕДЕРАЦІЯ ПРАЦІ ФРАНЦІЇ

 

 

Монтрей, 21 березня 2016 року

 


Дорогі товариші!

 

Дякуємо вам за запрошення взяти участь у вашому з'їзді. На жаль, наша присутність не видається можливою. Наша країна переживає складний період: започатковано низку антисоціальних реформ, спрямованих на підрив захисту у трудовому кодексі. У країні дме соціальний весняний вітер і ЗКПФ бере активну участь у поточних акціях. Крім того, ми готуємось до нашого з’їзду, який відбудеться менш ніж через місяць у Марселі, що заважає мені бути з вами.

Разом з тим, я хотів би висловити вам свою солідарність. Протягом уже понад двох років я з занепокоєнням спостерігаю за конфліктом в Україні. З кінця 2013 року ваша країна потерпає від конфлікту, який вже забрав понад 10 тисяч життів. Уперше після війни на Балканах, яка відбулася чверть століття тому, у Європі ллється кров у таких масштабах. Ці події обурюють нас, як членів профспілок, тому що ми знаємо, що ціну війни платять у першу чергу трудящі. Мені також відомо, що після смертельної і неприйнятної хвилі насильства у Києві, Одесі та на сході вашої країни, народ України наразі стикається з атаками на соціальне та трудове законодавство. Ультраліберальна завзятість вашого уряду без сумніву нагадує прагнення більшості йому подібних урядів країн Європейського союзу: примусити платити за кризу трудящих і членів їх сімей, послабити соціальний захист, зменшити заробітну плату і пенсії, зазіхати на громадські послуги.

У цьому контексті солідарність між нашими організаціями більш ніж необхідна. Без неї просто не обійтися. У найближчі місяці ми розглянемо проекти, які дозволять нам узгодити наші спільні дії у рамках ПЄРР або на двосторонній основі, в тому числі з такої важливої тематики, як вплив багатонаціональних корпорацій, соціальні та екологічні наслідки угод вільної торгівлі та ситуація з мігрантами в Європі.

 

З братніми вітаннями від імені членів Загальної конфедерації праці Франції та побажаннями вдалого з’їзду,

 

Філіп Мартінес,

Генеральний секретар ЗКПФ