Без названия 

Профспілка працівників нафтової і газової промисловості України звернулась листом до членів Комітету Верховної  Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів з вимогою врахувати пропозиції ФПУ та СПО об’єднань профспілок в остаточній редакції Рекомендацій комітетських слухань «Сучасний стан українських профспілок. Потреба у перезавантаженні соціального/публічного діалогу».

У листі зазначено, що аналіз проєкту Рекомендацій свідчить про упередженість в оцінках профспілкового руху України, спробу сформувати негативну думку суспільства про українські профспілки, підготувати підґрунтя для впровадження механізмів тиску на профспілки з боку органів державної влади та відсторонення їх від прийняття необхідних суспільству соціально-економічних рішень.

Цього не може бути у демократичній державі!

Також, за висновками Укрнафтогазпрофспілки, існує загроза для профспілкового майна і проведення через Парламент законодавчих актів щодо протиконституційної експропріації у Федерації профспілок України, як законного власника, соціальних об’єктів, які досі надають послуги сотням тисяч людей праці.

Такі спроби розцінюються, як атака на профспілкову автономію, порушення фундаментальної Конвенції МОП №87 про свободу асоціації та захист права на організацію.

Лист Укрнафтогазпрофспілки додається

Прес-центр ФПУ