IMG 1267
 
19 квітня  2017 року відбулося 11-е засідання Виконкому Загальноєвропейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок, яке пройшло в приміщенні Європейського соціально-економічного комітету в Брюсселі.
 
На засіданні була розглянута ціла низка питань, зокрема міграції, участі в наступній конференції МОП у червні цього року, підготовка до Європейської регіональної наради МОП, розширення  присутності профспілок на багатонаціональних компаніях, ланцюжки поставок, проведенням кампанії ЄКП за підвищення заробітної плати, ситуація з правами профспілок в Європі, внутрішні питання діяльності регіональної ради, а також визначені кандидатури до складу Адміністративної ради МОП від профспілок.
На засіданні Виконкому виступили Лука Вісентіні, Генеральний секретар Загальноєвропейської ради профспілок та Генеральний секретар ЄКП, Шарон Барроу, Генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок, а також представники Єврокомісії.
У дискусіях узяв участь Голова ФПУ, член Виконкому Загальноєвропейської ради МКП Григорій Осовий. Голова ФПУ також провів ряд зустрічей з керівниками національних профцентрів Чесько-Моравської палати, Всепольського порозуміння профспілок, головним питанням на яких були проблеми міграції українських працівників до цих країн та забезпечення їх захисту.
Григорій Осовий також зустрівся з заступником Генерального секретаря МКП Япом Віненом та секретарем Загальноєвропейської ради профспілок Антоном Лєпіком.
 
Вл. кор.
з Брюсселю