20191030 100117

 

Співробітник міжнародного відділу Загальної конфедерації праці Франції Рената Третьякова дала ексклюзивне інтерв’ю газеті «Профспілкові вісті».

 

– Сьогодні в Україні гостро постало питання реформування трудового законодавства – КЗпП, який діє ще з 1971 року і з різними змінами та доповненнями дійшов до наших днів. За період незалежної України, в умовах змін на ринку праці було підготовлено кілька проектів нового Трудового кодексу, але жоден з них не отримав схвалення українського парламенту. Нова влада заблокувала останній варіант Трудового кодексу, який був відносним компромісом між роботодавцями і профспілками і який пройшов перше читання у Верховній Раді. Наразі профільний парламентський комітет працює над власним варіантом ліберального Трудового кодексу.

 

У зв’язку з цим хотілося б дізнатися про ситуацію у Франції в цій сфері. Ми знаємо з інформаційних повідомлень в пресі і на телебаченні, що у вас ішла серйозна боротьба в період реформування трудового законодавства. Розкажіть, як це відбувалося. На чому наполягали французькі профспілки, і який результат цієї боротьби?

 

 

Дискусію вів Юрій Работа.

 

Детальніше

 

Прес-центр ФПУ