1260260375175-291x280

 

11 листопада ц.р. голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова підписала звернення до МОП, відповідно до якого буде проведено експертизу проекту Трудового кодексу України на предмет його відповідності Конвенціям МОП та іншим нормам міжнародного права.

 

- Міжнародна експертиза є важливим етапом роботи над підготовкою проекту Трудового кодексу до другого читання, - зазначив заступник Голови ФПУ Сергій Українець, - на необхідності її проведення наполягали профспілки і парламентський Комітет взяв це до уваги.

Відтепер можна сказати, що розпочалося суто фахове опрацювання документу, коли експерти Міжнародного бюро праці протягом щонайменш трьох місяців вивчатимуть наш проект ТК, зроблять свої висновки, після чого приїдуть в Україну для їх презентації.

Протягом цього часу у нас над проектом ТК також працюватиме робоча група, яка буде сформована за рішенням профільного комітету ВР, і до складу якої увійдуть народні депутати, представники роботодавців, профспілок і урядової сторони. До роботи в групі будуть залучені вчені-правники у сфері трудового права, спеціалісти-практики кадрових служб та інші фахівці з трудового законодавства.

Після вивчення усіх пропозицій до кодексу та врахування висновків міжнародних експертів, його проект буде доопрацьовано та винесено на широке громадське обговорення.

Увесь алгоритм роботи над проектом Трудового кодексу на міжнародному рівні було обговорено в ході нарад представників профспілок та членів профільного парламентського Комітету з Національним координатором Міжнародної організації праці в Україні Сергієм Савчуком.

 

До відома:

Міжнародна організація праці ( МОП) (англ. - International Labour Organization, ILO ) - спеціалізована установа ООН з 1946 р. Створена в 1919 р. при Лізі Націй як Міжнародна комісія для вироблення конвенцій і рекомендацій з питань трудового законодавства і поліпшення умов праці.

Україна є однією із засновниць МОП. На даний час наша держава приєдналася і є стороною 62 Конвенцій МОП.

 

 

Прес-центр ФПУ