30 січня 2020 року о 14.30 біля будівлі Кабінету Міністрів України відбудеться масштабна солідарна акція протесту «Хвиля гніву».

Учасники акції, в якій планують взяти участь 10 тисяч осіб, – Київська міська рада профспілок та її членські організації,  представники всеукраїнських профспілок та обласних профоб’єднань, трудових колективів, громадські організації, небайдужі громадяни, висловлять категоричний протест та рішуче «НІ» проєкту Закону України «Про працю» (реєстр. № 2708) та низці законопроектів, які  не відповідають Конституції України, міжнародним актам, містять норми, що звужують трудові та соціально-економічні права та гарантії працівників.

Невиваженими змінами законодавства про працю, про профспілки, соціальне страхування і соціальний діалог, Уряд України провокує до загострення ситуації в суспільстві, протистояння між працівниками і роботодавцями, до стихійної зупинки роботи підприємств та організацій, що може мати непередбачувані наслідки для країни.

Принагідно інформуємо, що 30 січня ц.р. відповідні акції відбудуться в усіх регіонах України. Їх мета – продемонструвати обурення та висловитися проти вищевказаних законопроектів, які  порушують трудові права людини, руйнують збалансовану законодавчу систему трудових прав і гарантій, ігнорують норми Конституції України».

Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА ПРОФСПІЛОК»