DSC 6594

На п’ятому засіданні Ради Федерації профспілок Рівненської області, незважаючи на період літніх відпусток, зібралися майже всі члени ради. Бо питання, які виносилися на порядок денний, а саме найважливіші з них - «Про проект Стратегії модернізації ФПУ та її членських організацій», «Про завдання профспілок щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів працюючих у сучасних умовах» та ін., надто хвилюють сьогодні профспілчан області. Адже вони нині працюють і здійснюють свої обов’язки як члени профспілки у непростий час, коли руйнуються старі стереотипи, йде повне перезавантаження влади, а на сході країни вирує війна.

Непросто і ФПУ у цей період послідовно і цілеспрямовано здійснювати соціальний захист своїх профспілковців. Та вона тримає курс на модернізацію і удосконалення своєї діяльності. У якійсь мірі останні події переламали свідомість самих членів профспілок, які хочуть бачити сучасні профспілки схожими на європейські, сильними, консолідованими, здатними вести ефективний соціальний діалог з усіма гілками влади та роботодавцями. Власне про це і йшла мова на засіданні і тон ділової конструктивної розмови на ній задав голова Федерації профспілок Рівненщини Микола Шершун, спочатку привітавши новообраного очільника Федерації профспілок України Григорія Осового з високою довірою профспілчан, який у діловій поїздці перебував на Рівненщині та взяв активну участь і виступив на п’ятому засіданні Ради.

DSC 6479

На початку своєї доповіді голова Федерації профспілок Рівненщини розповів присутнім про хід і рішення восьмого засідання Ради Федерації профспілок України і перейшов до викладу бачення стратегії модернізації ФПУ та її членських організацій профспілковцями Рівненщини, які активно включились у процес обговорення цього важливого документу.

Для здійснення ефективних перебудовчих процесів, - підкреслив він, - слід перевернути свідомість профспілчан. Люди не повинні вбачати за основні функції профспілок надання нами матеріальної чи благодійної допомоги. Ми маємо усвідомити головне, що мета і завдання профспілок – це турбота про забезпечення працюючих гідною зарплатою, робочими місцями з хорошими умовами праці. На думку багатьох профспілчан, які прагнуть реального перезавантаження і профспілок, а не тільки влади, з метою досягнення мобільності у діяльності ФПУ, її конкретизації є необхідність переглянути порядок формування Президії та Ради ФПУ, укрупнити споріднені галузеві профспілки, закріпити дії всіх первинок за територіально-галузевим принципом в областях, конкретизувати у Статутах членських організацій питання контролю за виконанням прийнятих рішень та відповідальності за невиконання статутних вимог.

DSC 6482

Слід на законодавчому рівні – переконаний Микола Шершун – надати надійні гарантії прав та обов’язки голові первинної профспілкової організації, захистити його від свавілля керівника, визначити відповідальність роботодавця за заборону створення первинних профспілкових організацій тощо.

В обговоренні доповіді взяли участь і виступили і очільники обласних галузевих профоб’єднань Рівненщини, і голови первинних організацій. Всі вони висловили спільну думку щодо необхідності модернізації профспілкового руху України для подальшого його просування вперед.

Григорій Осовий голова ФПУ у своєму виступі торкнувся тих викликів, які стоять наразі перед ФПУ, і закликав профспілчан Рівненщини подвоїти зусилля для забезпечення єдності та консолідації на шляхах реформування та удосконалення діяльності найбільшого в Україні профоб’єднання. За нас наші проблеми не вирішить ні влада, ні роботодавці, - підкреслив він. - Ми маємо цілеспрямовано рухатись в одному напрямку – до зміни стандартів життя у бік піднесення для кожної людини праці.

DSC 6600

DSC 6530

В годинній передачі Голова ФПУ виступив перед телеглядачами та радіослухачами Рівненщини.

DSC 6638

Профінформцентр

Федерації профспілок

Рівненської області

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Члени ради вручили Григорію Осовому на знак обрання його головою ФПУ символічну булаву та підкову на щастя з побажанням успіху та плідної діяльності на цій відповідальній посаді. Під час перебування на Рівненщині Г.Осовий зустрівся з профспілковцями ДП «Рівненський авторемонтний завод», які ось вже 5 років поспіль борються за своє виживання, роками не отримуючи зарплати, та за збереження унікального підприємства, що саме зараз так необхідне нашим армійцям в зоні АТО. Г.Осовий запевнив, що разом з головою ФПО Миколою Шершуном та профспілковим лідером колективу Євгенією Бєлощук, він апелюватиме до владних структур для вирішення проблем цього унікального колективу.