зображення viber 2024 04 18 11 14 48 933

Навчання профактиву з питань охорони праці  - кваліфікований захист прав працівників на безпечні умови праці, збереження їх життя та здоров’я.

       НапередодніВсесвітнього дня охорони праці та згідно із планом роботиЗапорізької обласної ради професійних спілок, на базі Організації „Профспілкові курси Запорізької облпрофради”, за участю фахівців Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області та інших кваліфікованих фахівців продовжується проведення навчання з питань охорони праці представників, громадських інспекторів первинних профспілкових організацій членських організацій Запорізької облпрофради, відповідно до „Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та Переліку робіт підвищеної небезпеки”.

зображення viber 2024 04 18 11 14 48 147

 Питання охорони праці і безпеки на робочому місці – одне з основних  в діяльності запорізьких профспілок. В його вирішенні не обійтись без об’єднання зусиль Профспілок, органів державного нагляду та роботодавців. Так, 28 березня у Запоріжжі відбулась спільна робоча нарада представників Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці, профспілки металургів і гірників України, Запорізької облпрофради та керівників служб охорони праці підприємств. Профспілки регіону прагнуть комплексного підходу до створення безпечних умов праці. З цією метою укладена та діє  Угода про співпрацю з Державною службою України з питань праці.

         Проводяться навчання представників профспілок до якого залучаються фахівці управлінь Держпраці, департаменту соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань Пенсійного фонду України, ДСНС та медичні працівники.

зображення viber 2024 04 18 11 14 45 537

Напередодні Всесвітнього дня охорони праці у  навчанні, що відбулося 17 – 18 квітня поточного року, пройшли навчання та склали іспит на знання законодавчих і нормативно-правових актів з питань охорони праці представники та громадські інспектори первинних профспілкових організацій закладів освіти та дитячих дошкільних закладів, державних установ. Сформована ще одна група, яка пройде навчання 25-26 квітня цього року.

Запорізька обласна рада пролфспілок