B9

 

 

Шановні українці!

 

Відзначаючи щороку 3 грудня Міжнародний день інвалідів, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені умови, які дають змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.

Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки цього дня, а й протягом всього року, не забувати про те, що поруч з нами живуть інваліди, і вони потребують допомоги та уваги.

Профспілки підтримують рішення Президента України щодо запровадження інституту Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю. Переконані, що запровадження зазначеної посади безперечно сприятиме забезпеченню належної реалізації прав і законних інтересів людей з інвалідністю. Зокрема, забезпеченню належних умов для реалізації громадянських, соціальних, економічних та культурних прав і законних інтересів людей з інвалідністю, в тому числі тих, які отримали інвалідність у зоні проведення антитерористичної операції, інвалідів війни, недопущенню їх дискримінації.

Федерація профспілок України бачить своє призначення в тому, щоб сприяти усуненню бар'єрів на тернистому шляху людей з особливими потребами, зробити все можливе, аби такі люди відчули себе повноправними членами суспільства.

Разом з тим, закликаю не лише тих, хто за службовим обов’язком повинен дбати про інвалідів, але й усіх людей з відкритим серцем – давайте не залишатися байдужими до чужої біди та допомагати їм реалізувати себе, свої здібності і можливості. Нехай доброта, людяність, розуміння і співчуття, а також щире бажання допомогти ближньому будуть вашими життєвими орієнтирами.

Тож хочеться побажати всім міцного здоров'я, непохитного духу, витримки, мужності, оптимізму, віри та щастя і достатку у ваших оселях. 

 

 

З повагою,

 

Голова ФПУ                                                                                   Г.В.Осовий