P4281132

До Міжнародного дня охорони праці в Черкаській області профспілками спільно з соціальними партнерами проведені заходи щодо привернення уваги до проблеми безпеки на робочому місці.

Так, протягом квітня 2016 року, технічний інспектор праці Федерації профспілок Калюжний С.А. спільно з керівниками обласних комітетів галузевих профспілок побували в трудових колективах, ознайомились з організацію охорони праці, відзначили переможців конкурсу – огляду на кращу  організацію систему охорони праці.

28 квітня представники підприємств, організацій області, очільники профспілок, управління Держпраці взяли участь в покладанні квітів до пам’ятника загиблих на виробництві.

В цей же день відбулися збори з нагоди Всесвітнього дня охорони праці. Начальник управління Держпраці у Черкаській області Лазарєва О.М. охарактеризувала стан охорони праці, перший заступник голови облдержадміністрації Коваль В.В., перший заступник голови обласної ради Тарасенко В.П., голова обласного об’єднання роботодавців області Райков Б.С. об’єктивно ознайомили зі станом безпеки на виробництві на підприємствах області, окреслили шляхи поліпшення ситуації.

Голова Федерації профспілок області Шевченко П.В. розповів про роботу профспілок у профілактичних заходах та розслідуваннях нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань, участі у судових засіданнях.

Так в області, як і в цілому в України, зареєстровано ріст виробничого травматизму, чисельності травмованих:

• кількості нещасних випадків на 39,7% (2014р.-73, 2015 р. – 102)
  • чисельності травмованих на 44% (77 – 111)
  • смертельних наслідків на 12,5% (8 – 9).

Технічний інспектор праці Федерації профспілок області Калюжний С.А. в 2015 році взяв участь в 70 спеціальних розслідуваннях нещасних випадків, 15 судових засіданнях, добився прийняття 7 рішень на користь потерпілих на виробництві, виніс 7 окремих думок по незгоді з висновками комісій щодо зв’язку отриманих травм з виробництвом.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці грамотами  облдержадміністрації, обласної ради, Федерації профспілок області нагородженні спеціалісти з охорони праці підприємств, переможці конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей».

Федерація профспілок Черкаської області

P4281143