7198 1200x800 2

У рамках співпраці за Територіальною угодою голова Федерації профспілок області Максим Баланенко взяв участь у навчанні за спеціальною програмою Регіонального центру підвищення кваліфікації області.

Навчальна аудиторія була солідна – працівники управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, місцевих рад. Загальна тема навчальної програми – «Забезпечення реалізації державної політики у сфері соціально-трудових відносин».

Неабияку зацікавленість у слухачів навчання викликав двогодинний виступ Максима Баланенка, який розкрив роль профспілок в реалізації трудових відносин та переконав аудиторію, що вона тільки зростає. Як справжній викладач, голова ФПО ознайомив присутніх з правами та обов'язками профспілок, їх соціальною природою та місцем у системі громадських організацій.

Особливий наголос він зробив на участі профспілок в укладенні колективних договорів та ролі їх у забезпеченні працівників соціальними гарантіями. Чому колдоговірна робота – серед пріоритетних завдань профспілок? Тому що від якості колдоговору залежить життя трудового колективу, його захисні гарантії. А сьогодні, в умовах воєнного часу, роль колдоговору тільки зростає.

Федерація профспілок Кіровоградської області