медик

Як повідомляє сайт Ради профспілок Івано-Франківської області, з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну працівники закладів охорони здоров’я з Івано-Франківщини відправилися у зону бойових дій.

 

Там, майже на лінії фронту, рятують життя військових та цивільних, тих, хто опинився під постійними обстрілами і в зоні активних бойових дій. Вони працюють у прифронтових лікарнях, на стабілізаційних пунктах, проводять евакуацію, надають першу допомогу та оперують під обстрілами.

Сьогодні у лавах Збройних Сил України несуть службу 254 працівники закладів охорони здоров’я Прикарпаття. Це 99 лікарів, 98 середніх медичних спеціалістів і 57 інших працівників, зокрема, водіїв, інженерів, слюсарів тощо.

На жаль, дев'ятеро медичних працівників Прикарпаття віддали своє життя, рятуючи інших.

«Дякуємо прикарпатським медикам за героїзму та відданість своїй справі – рятувати життя людей за будь-яких умов: під обстрілами, під час ракетних ударів, атак ворога. Пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя за Україну!», – йдеться у повідомленні департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

 

передова

Військовому медику Ігорю Дубовському з Івано-Франківська вручили відзнаку Головнокомандувача ЗСУ «Золотий Хрест». Зараз він проходить лікування в одному із медичних закладів області.

До початку московсько-української війни Ігор Дубовський працював у Івано-Франківському обласному перинатальному центрі анестезіологом. З початком повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, не вагаючись став на захист України, пішов на війну та врятував не одне життя. Отримав важку черепно-мозкову травму і вже пів року лікується після поранення.

Відзнаку Головнокомандувача Збройних сил України «Золотий хрест» пораненому медику вручили міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та керівник військкомату Роман Плитус. Йому також вручили годинник від Головнокомандувача ЗСУ, генерала Валерія Залужного та прапор 8 окремого гірсько-штурмового батальйону.

 

Рада профспілок Івано-Франківської області