64c76ff7d3684

28 липня 2023 року представники Профспілки робітників морського транспорту України взяли участь в публічному обговоренні проєкта Антикорупційної програми Адміністрації судноплавства на 2023 – 2025 роки.

Так, для зменшення корупційних ризиків під час перевірки навчально-тренажерних закладів, ПРМТУ запропоновано розробити нову редакції Положення про огляд НТЗ, з метою приведення цього нормативно-правового акту у відповідність до вимог законодавства України.

ПРМТУ також запропонувала Адміністрації судноплавства повернутися до розробки та впровадження Відомчої інформаційної системи, яка повинна використовуватися під час надання морякам послуг з оформлення посвідчень особи моряка.

Впровадження такої системи мінімізує взаємодію чиновників та моряків, а необхідність її функціонування вже зараз визначена чинним законодавством України.

ПРМТУ звернула увагу на необхідність впровадження системи управління якості в діяльності Адміністрації судноплавства та сертифікації такої системи незалежним органом сертифікації. Зазначимо, що функція системи управління якості є однією з вимог, визначених Міжнародною конвенцією про підготовку та дипломування моряків 1978 року, з поправками.

Джерело: