20230810 140815 1

Покликання людей цієї наймирнішої професії – творити нове, робити наше життя кращим. Несуть свою нелегку вахту будівельники і в ці трагічні для країни часи, зводячи нові важливі для оборони споруди, відбудовуючи зруйноване ворогом та допомагаючи нашим Збройним Силам. Тисячі дніпропетровських будівничих зі зброєю захищають зараз свою державу.

Постійно поруч з людьми й будівельна профспілка, яка не тільки підтримує трудівників, але й робить все можливе для розвитку галузі.

Напередодні Дня будівельника, який відзначався минулими вихідними, у Будинку профспілок Дніпра відбулось вшанування працівників цієї важливої галузі економіки. Чимало добрих слів на їх адресу виголосили заступник голови Федерації профспілок України, голова ЦК профспілки будівельників Василь Андреєв, голова Дніпропетровського облпрофоб’єднання Анатолій Яловий, голова обкому профспілки Олена Сова, а також радник голови обласної Ради Євгеній Марченко, голова галузевої організації роботодавців Віктор Шинкевич, керівник Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини Віктор Сергєєв, віце-президент Будівельної палати України Марина Величко, в.о.директора - проректор з наукової роботи Придніпровської академії будівництва та архітектури Владислав Данішевський, заступник директора Науково-методичного центру профтехосвіти галузі Олена Гришаєва.

20230810 150730

У виступах учасників заходу підкреслювалась також важливість посилення у нинішніх умовах уваги держави до справ у будівельній сфері, особливо, що стосується перспектив її участі у відновленні зруйнованого в результаті ворожої агресії. Вже сьогодні дуже гострою є, зокрема, нестача кваліфікованих кадрів. І над вирішенням цієї проблеми разом з соціальними партнерами зараз активно працює галузева профспілка будівельників, в тому числі й її Дніпропетровська облпрофорганізація. Нагальним є й питання легалізації зайнятості, бо за цим стоїть захист інтересів працівників.

Напередодні свята, звичайно, не обійшлося без нагород кращим працівникам, профспілковим активістам.

20230810 144956

20230810 140736 1