alt

За ініціативи та підтримки ЦК Профспілки працівників освіти і науки України Миколаївським обласним комітетом була організована зустріч членів Профспілки Вітовської та Снігурівської районних організацій, що постраждали від збройної російської агресії, чиє майно, будинки були знищені та зруйновані, з представниками іспанських профспілок, які прибули з гуманітарною місією у складі 4 осіб.

 

В заходах взяла участь голова Миколаївської обласної ради профспілок Любов Онищенко.

Представники гуманітарної місії оглянули зруйновані внаслідок ворожих ракетних обстрілів адміністративні та освітні об’єкти в місті Миколаєві. Це будівлі університетів кораблебудування імені адмірала Макарова, МНУ ім. В.Сухомлинського, будівлі Першої української гімназії ім. Миколи Аркаса, обласної військової адміністрації і ін.

Відвідали також текстильний центр ІДЕЯ, де закупили 30 комплектів постільних приналежностей для надання гуманітарної допомоги спілчанам Миколаївщини, які під час підтоплення та ворожих обстрілів втратили все.

А потім відбулась зустріч і спілкування.

alt

Кожний виступ іспанців та українців викликав бурю емоцій: жалю, співчуття, бажання допомогти та підтримати. Це була зустріч із сльозами на очах. Обійми, сльози, спільні фото, обмін телефонами, надії на зустрічі в мирний час. Всі учасники зустрічі ще раз відчули і побачили роль освітянської Профспілки в житті кожного, вміння співпрацювати і з соціальними партнерами, і на міжнародному рівні.

ЦК Профспілки та обласний комітет сьогодні роблять велику справу, допомагаючи захистити права та життєві інтереси наших освітян.

Обком Профспілки висловлює вдячність голові первинної профспілкової організації НУК імені адмірала Макарова, члену ЦК Профспілки Анатолію Тубальцеву, головам Вітовської та Снігурівської районних організацій Профспілки Людмилі Палієнко та Олександру Руденку за допомогу в проведенні зустрічі з іспанськими колегами.

Віримо в Перемогу! Слава Україні!

(За матеріалами сайту обласної організації Профспілки

працівників освіти і науки України www.profosvitamk.org