345 098

Відчуженню приміщення гімназії та інших об’єктів соціально-культурного призначення в Бурштині завадила активна позиція профспілки енергетиків та громади міста.

Цими днями Бурштин сколихнула інформація про намір мерії міста відчужити приміщення гімназії, також поширилися чутки про сумнівну реорганізацію ще кількох об’єктів. Профспілка енергетиків області ( гімназія належить до її відання) зайняла активну позицію щодо недопущення антисоціальних процесів. Отож, напередодні сесії міської ради в місцевій гімназії відбулися батьківські збори, де громадськість обговоривши діяльність закладу та його перспективи, одноголосно зайняла консолідовану з профспілкою позицію: не допустити відчуження приміщення та об’єднання загальноосвітньої школи й гімназії під одним дахом, як то планувала влада. На цих зборах ( в гімназії навчаються 228 учнів) були присутні понад 300 людей; рішення батьків не віддавати приміщення підтримали також профспілчани Бурштинської ТЕС, підготувавши відповідний спільний лист з підписами. Таким чином до початку сесії міської ради позиція громадськості була сформована і голова міста з депутатським корпусом не ризикнули включити це питання до порядку денного, зробивши лише пояснення, чому воно визріло – таким було рішення профільної депутатської комісії. Як крок на випередження , щоб це питання на повернули з часом на круги своя,у своєму виступі голова Ради профспілок енергетиків В.Гриньків запропонував депутатам проголосувати та прийняти рішення про недопустимість ані зараз, ані в подальшому приймати подібне рішення про відчуження приміщення. «У гімназії навчаються особливі діти, діти-інтелектуали; маючи високий рівень освіченості, вони вступають в елітні заклади України та світу, ці діти - майбутній потенціал держави»,- зазначив В.Гриньків у своєму виступі.

Позаяк на сесію міської ради прибули представники багатьох друкованих ЗМІ та телевізійники обласного й всеукраїнського каналів, під прицілом камер та диктофонів не лише це питання було вирішено на користь громади міста. На сесію виносилося питання про передачу від Бурштинської станції та взяття на баланс міста тамтешнього спортивного комплексу. Тут також спрацював аргумент профспілки енергетиків. В.Гриньків звернувся до депутатів з проханням не позбавляти цей заклад майбутнього, адже знаємо мізерні можливості бюджету. Тим більше, коли йдеться про будь-які перетурбації в об’єктах соціально-культурного призначення, має бути почутою також думка профспілки та трудового колективу. У цьому випадку депутати знову почали діяти на свій розсуд. За такої позиції громадськості вже напрацьований документ було відправлено на довивчення та доопрацювання. Як і не прийнято було остаточного рішення про статус лікарні, яку громадськість бажає бачити зі статусом районної, а не міської лікувальниці.

Інформаційно-аналітичний відділ Івано-Франківської Ради профспілок області