DSC 0703

 

З нагоди відзначення Міжнародного Дня людей похилого віку та Дня ветерана 1жовтня 2014 року голова обласної організації Профспілки Микитюк Г.П., спільно із членами Президії Ради обласної організації Профспілки та директором територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Камінь-Каширської РДА Новосадом П.Д. відвідали стаціонарне відділення постійного проживання одиноких пристарілих громадян у м.Камені-Каширському, де зустрілись із проживаючими відділення. Микитюк Г.П. вручила працівникам відділення сувенір та пригостила підопічних солодощами і фруктами.

Вже стало доброю традицією щорічно 1 жовтня в Міжнародний День людей похилого віку і День ветерана в Будинку дитячої та юнацької творчості м.Камінь-Каширського, за сприянням територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) проводити святкові заходи, які відбулися і в цьому році. У святковому дійстві взяла участь Микитюк Г.П. та члени Президії Ради обласної організації Профспілки. Розпочав дійство хор ветеранів війни «Дзвони пам’яті». Зворушлива, щира пісня із вуст цих поважних людей, ще раз довела, що душевна молодість здатна творити чудеса і наше життя, незважаючи на життєві труднощі, – прекрасне.

 

DSC 0699

 

З вітальним словом до учасників заходу звернувся керуючий справами районної ради В.М.Хитрик, який зазначив, що влада робить все для того, шоб життя літніх людей було цікавим і змістовним, аби вони відчували себе важливою частиною громади. Вітальні слова звучали від голови обласної організації Профспілки Микитюк Г.П. Вітаючи присутніх, вона відзначила, що ветерани, люди похилого віку, які прийшли на свято, є молоді душею і їх серця б»ються в унісон з молодістю, енергійні та ініціативні.

Директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новосад Петро Денисович розповів про відкриття нової соціально-педагогічної послуги «Університет ІІІ віку». Це інноваційний проект, що має на меті провадження та практичну реалізацію принципу навчання впродовж всього життя. До цього університету запрошуються люди пенсійного віку та інваліди, які прагнуть отримати нові знання та вміння, відчути себе корисному суспільству, реалізувати творчі здібності та продемонструвати свої таланти, познайомитися з новими цікавими людьми та гарно провести свій час.

 

DSC 0756

 

         Щирі слова звучали і від завідуючої відділенням соціально-побутової адаптації терцентру Козак В.П., яка відзначила, що така форма навчання, як Університет ІІІ віку допомагає старшим людям після завершення трудової діяльності брати активну участь у житті громади, зміцнювати своє здоров»я, здобувати нові знання, ділитися досвідом і просто спілкуватися, знаходити собі заняття для душі. Цьогоріч на факультетах художньо-мистецькому, основ медицини і здоров»я, комунікаційних та інформаційних технологій буде навчатися 40 слухачів, яким на святі було вручено студентські квитки.

         З нагоди свята учасникам заходу було накрито святковий стіл.

Учасники свята ще раз переконалися, що не даремно живуть на цій землі, бо дійсно зробили дуже багато: будували будинки, садили дерева, народжували і ростили дітей. Зрозуміло, що у кожного своя доля, але доживши до поважного віку, пройшовши різні негаразди, розумієш всю цінність кожного дня життя, адже воно багатогранне і неповторне.

         2 жовтня 2014 року з нагоди свята Міжнародного Дня людей похилого віку голова обласної організації Профспілки Микитюк Г.П. разом із членами Ради обласної організації Профспілки та директором територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Турійського району Мазураком В.М. зустрілися із підопічними стаціонарного відділення терцентру у с.Луків, де ознайомилися із побутовими умовами проживання підопічних та пригостили їх солодощами.

 

DSC 0765

 

 

Голова Волинської обласної

організації профспілки працівників

соціальної сфери України                                           Г.П.Микитюк