32787442

 

Федерація профспілок Рівненської області, підтримуючи позицію Федерації профспілок України, категорично не погоджується з спробою Міністерства соціальної політики внести законодавчі зміни стосовно поняття та змісту мінімальної заробітної плати та висловлює свій протест проти таких дій.

В листі до Міністра соціальної політики України Людмили Денісової голова Федерації профспілок області Микола Шершун, висловлюючи колективну думку її президії, зокрема зазначив:

       Мінсоцполітики наполегливо нав’язує думку щодо необхідності включення до структури мінімальної заробітної плати, надбавок, доплат та інших заохочувальних виплат, зменшивши при цьому тарифну частину на 60 відсотків. До того ж, використовуючи поняття прожиткового мінімуму, Міністерство забуває про той факт, що набори харчування в структурі прожиткового мінімуму не переглядалися з 2000 року.

   Вбачаємо, - йдеться далі у листі, - що з боку Міністерства є небажання виконувати положення чинної Генеральної угоди та Закону України «Про соціальний діалог в Україні».

     Замість того, щоб врахувати пропозиції Федерації профспілок України для   розробки   Методики розрахунку мінімального рівня заробітної плати, який забезпечить просте відтворення здатності працівника до праці та дозволить йому утримувати непрацездатних членів сім’ї, Міністерство розробляє законопроект, який погіршить життя працездатної людини.

Ми проти таких дій , які приведуть до подальшого зубожіння людини праці.

       З метою покращення соціальної політики в державі Федерація профспілок Рівненської області закликає Міністерство соціальної політики відмінити запропоновану Методику і через соціальний діалог з профспілками виробити новий прогресивний підхід, для досягнення Європейського стандарту життя.

 

Профінформцентр ФПРО