DSC04086

Запорізька обласна рада профспілок разом із соціальними партнерами розглянули підсумки літньої оздоровчої кампанії 2014 року. В засіданні прийняли участь профспілкові керівники, директори дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, спеціалісти департаментів соціального захисту, охорони здоров'я, головного управління Держсанепідслужби в Запорізькій області, фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

З доповіддю "Про підсумки оздоровлення дітей і підлітків в 2014 році" виступив завідуючий відділом культурно-масової, спортивної роботи і оздоровлення облпрофради Анатолій Черепєхін.

В обговоренні взяли участь: директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан, головний спеціаліст Держсанепідслужби Лариса Ульяник, головний педіатр департаменту охорони здоров'я Ольга Лєнь, начальник відділу соціальних послуг виконавчої дирекції Запорізького обласного відділення фонду соціального страхування . Виступаючі охарактеризували оздоровчу кампанію влітку 2014 року як задовільну, висловили подяку профспілковим організаціям, роботодавцям, керівникам дитячих оздоровчих закладів, відповіли на численні запитання учасників наради.

DSC04085

Жваве обговорення визвала Постанова Кабінету Міністрів України № 353 від 6 серпня 2014 року щодо запровадження норм харчування у дитячих закладах оздоровлення, відповідно до вікових категорій. Учасники наради висловили надію, що міністерства і Фонд соціального страхування до початку оздоровчого сезону нададуть рекомендації по застосуванню цих норм на практиці.

Голова обласної організації профспілки освіти і науки Надія Гринь внесла пропозицію встановити тривалість оздоровчої зміни 18 днів, що дасть можливість здешевити вартість путівки.

Виступаючи на нараді, головний технічний інспектор праці облпрофради Микола Чос і заступник начальника відділу пожежної безпеки ГУ ДСНС України в Запорізькій області підполковник Дмитро Шолобов, акцентували увагу присутніх на забезпечення безпечних умов відпочинку дітей.

DSC04082

Підводячи підсумки наради, голова облпрофради Віктор Сластьон окреслив завдання на наступний оздоровчий сезон і вручив великій групі профспілкових організацій, керівникам первинних і обласних організацій профспілок Почесні грамоти Запорізької обласної ради профспілок за участь і Всеукраїнському огляді роботи на кращу організацію оздоровлення дітей.

Запорізька обласна рада профспілок