2

 

Вже стало доброю традицією проведення спільних заходів чотирьох всеукраїнських профспілок таких як: Профспілка працівників автомобільного та сільськогосподарського машинобудування України, Профспілка авіабудівників України, Профспілка працівників оборонної промисловості України, Профспілка працівників машинобудування та металообробки України. Тож 29-31 жовтня 2014 року за сприяння Глобального профспілкового об’єднання IndastriALL для профактивістів цих профспілок на базі Академії праці, соціальних відносин та туризму відбувся черговий семінар на тему: Роль, місце і функції профспілок в сучасних умовах.

Тема даного семінару обрана невипадково, адже в сучасному світі все активніше іде наступ на цінності профспілок, зниження їх ролі у відстоюванні соціально-справедливих стандартів на гідне життя працюючої людини. Для проведення профспілкового навчання  були запрошені Буздуган Юрій Олексійович та Скоморощенко Олена Миколаївна. Тренери адаптували  велику кількість навчального матеріалу під реалії теперішнього часу. В процесі вивчення і узагальнення одержаних знань народжувались ідеї, побажання, схеми, що є найбільш прийнятними для конкретних профспілкових організацій. По-перше, всі учасники одержали максимально повну і всебічну інформацію. Необхідно відмітити, що учасники семінару серйозно сприйняли всю інформацію і з великим ентузіазмом. В ході занять було використано велику кількість відеоматеріалів, презентаційних матеріалів. По-друге, цільова аудиторія складалася з голів профкомів первинних профспілкових організацій, які сьогодні гостро відчувають всі проблеми, які стоять перед профспілками в нашій державі, тому в групі не було випадкових людей -  тих, хто не зацікавлений в навчальному процесі, не збирається застосовувати одержані знання на практиці і не планує розвиватися як профлідер.  

У ході проведення семінару було піднято і обговорено ряд важливих питань пов’язаних із економічною і політичною ситуацією в Україні. Важливим напрацюванням семінару стало розуміння ролі профспілок в сучасних умовах, визначення їх пріоритетів та цінностей. Розгляд питань міжнародного профспілкового руху дав поняття про потужність міжнародного профспілкового руху, що дозволило всім світовим спільнотам здобувати вагомі перемоги у покращенні умов праці, підвищенні заробітної плати, забезпечення своїх представників правом блокуючого голосу у випадку наступу на права трудящих. Метою семінару було зміна точки зору на діяльність профспілок і розуміння головної мети профспілкової діяльності – наша сила в спільних діях і міцній солідарності.    

Учасники відмітили важливість проведення таких семінарів і зазначили, що важливо застосовувати отримані знання на практиці і на їх основі будувати свою роботу, а також доносити їх до членів профспілки. 

 

Профспілка працівників машинобудування 

та металообробки України

 

5

 

7

 

1