P1190954

 

17 листопада 2014 року в приміщенні підприємства «Навчально-методичний центр профспілок» проведено семінар-навчання для вперше обраних голів первинних профспілкових організацій соціальної сфери області на тему: «Соціально-економічний захист працівника – основна функція профспілок».

         У роботі семінару взяли участь: Засєкіна Л.В. - завідувач кафедри загальної та соціальної психології Східноєвропейського національного університету ім.Лесі Українки, доктор психологічних наук, професор,   Пудлік Ж.Г. – юрист по обслуговуванню членських організацій Федерації профспілок області, Даниленко Г.П. - директор підприємства «Навчально-методичний центр профспілок», Цвид А.А. – старший державний інспектор відділу оподаткування податку на прибуток головного управління державної фіскальної служби в області.

 

P1190961

 

         Розпочав свою роботу семінар із вступного слова Микитюк Г.П. – голови Волинської обласної організації профспілки працівників соціальної сфери України, яка зупинилась на основних питаннях, що стосуються діяльності обласної організації Профспілки, її членських організацій по захисту і відстоюванню трудових, соціально-економічних прав та інтересів спілчан та на пріоритетних напрямках роботи в сучасних умовах.      Микитюк Г.П. звернула особливу увагу на важливість налагодження в сучасних умовах системної роботи з підвищення рівня знань лідерів профспілкових організацій, тому що в нашій єдності і проінформованості – наша сила.  

         Засєкіна Л.В. розповіла членам семінару, як в умовах соціально-політичної невизначеності, що відбувається на Сході, вести ділове спілкування, протистояти психологічним травмам.

         Пудлік Ж.Г. розповіла учасникам семінару, як організувати роботу профкому, про законодавчу базу діяльності профспілки, організаційні основи роботи, документування та інше.

 

P1190969

 

         Цікавою та змістовною була лекція Даниленко Г.П. про історію створення профспілок.

         Цвид А.А. розповіла профспілкових лідерам про оподаткування   доходів неприбуткових підприємств.

         Про фінансові питання в профспілці доповіла Шеремета В.І. – головний бухгалтер обласної організації Профспілки. Були висвітлені питання щодо впровадження бухгалтерського обліку в профспілкових організаціях.

         Голови первинних профспілкових організацій одержали методичні матеріали на допомогу у роботі на місцях, підготовлені працівниками обласної організації Профспілки.

         Учасники отримали відповіді на численні запитання та практичні поради щодо поліпшення діяльності профспілкових організацій.

         По закінченню роботи учасники семінару відвідали музей Волинської ікони.

 

 

Голова Волинської обласної

організації профспілки

працівників соціальної сфери України                                Г.П.Микитюк