IMG 8577

 

Днями в Навчально-методичному центрі профспілок завершився великий чотириденний семінар Профспілки працівників нафтової і газової промисловості України. Власне семінари було відразу два, адже до Чернігова приїхало відразу дві групи слухачів: голів та бухгалтерів первинних профспілкових організацій. Навчальний центр приймав представників Профспілки з усієї України: від Донеччини до Львівщини. В один із навчальних днів слухачів привітав та побажав плідної роботи голова Укрнафтогазпрофспілки Володимир Дмитришин.

 

Семінар був побудований таким чином, що групи мали як спільні, так і роздільні навчальні сесії. Варто відзначити, що 90% питань програми навчання забезпечили викладачі Чернігівського навчального центру. Першим слухачі розглянули питання ведення переговорів і колективного договору в житті профспілки. Логічним продовженням цього навчального блоку став тренінг “Психологія міжособистісного та колективного спілкування: мистецтво комунікацій”.

 

Наступною важливою темою навчання став органайзинг, як інструмент розвитку і зміцнення профспілок. Учасники розглянули ефективні практики спілкування з членами профспілки та залучення їх до активної роботи в організації. Окремий тренінг був присвячений питанню розуміння інших людей.

 

Також було виділено час для обговорення правових основ та гарантій діяльності профспілок, зроблено огляд змін законодавчої бази щодо діяльності профспілкових організацій, вивчено питання нормативного та колдоговірного регулювання оплати праці, індексації грошових доходів, оформлення надання благодійної допомоги учасникам АТО та переселенцям.

 

Питання лідерства та компетенції профспілкового лідера були розкриті на відповідному тренінгу. Як і важливість використання нових медіа для комунікації з членами профспілки. А на лекції з елементами тренінгу профспілковці вивчали практичні аспекти проведення звітів і виборів.

 

Програма навчання бухгалтерів мала свою специфіку і включала питання оподаткування та бухгалтерської звітності, бюджетування та фінансового менеджменту, доходів і витрат профбюджету, складання кошторисів, організації діловодства та архівної справи, організації контролю за статутною і господарсько-фінансовою діяльністю профспілкової організації.

 

Закінчилося навчання традиційним врученням сертифікатів учасникам семінару.

 

Віталій Копиш,

Чернігів

 

IMG 8617

 

IMG 8623

 

 

IMG 8585

 

IMG 8632

 

IMG 8644

 

IMG 8656