kvedu

 

Після запровадження в Україні статичних спостережень на основі класифікатора видів економічної діяльності дані щодо заробітної платі в галузях відсутні, в т.ч. це стосується й гірничо-металургійного комплексу, - повідомляється у листі ЦК Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України (ПМГУ) до ФПУ.

Державна служба статистики публікує дані шодо середньої заробітної плати об'єднано для металургійного виробництва й виробництва готових металевих виробів, при тому що частина Гірничо-металургійних комбінатів за Класифікатором економічної діяльності (КВЕД) відноситься до виробництва хімічних виробів та добувної промисловості.

Більше того у зв'язку, з відсутністю повних даних по Донецькій та Луганській областях отримати достовірні дані на сьогодні не виявляється можливим й це стосується більшості галузей.

ЦК ПМГУ пропонує відійти від застосування показника середньої заробітної плати при розрахунку розміру внесків та використовувати показних мінімальної заробітної плати.

 

ІАЦ