P1090775

Незважаючи на фінансові труднощі, Закарпатська обласна організація профспілки «Машприлад» (голова Марта Малета) намагається тримати на пульсі діяльність підприємств галузі, допомагати їх керівникам та профкомам у вирішенні соціально-економічних питань. Про це йшлося на обласній звітно-виборній конференції профспілки машинобудівників і приладобудівників України, на якій про її роботу за 5 років звітувала Марта Малета.

З ініціативи профспілки значна увага приділяється колективно-договірному регулюванню соціально-економічних і трудових відносин. На всіх підприємствах укладені колективні договори. При всіх економічних негараздах, адміністрації і профспілкові комітети вишукують бодай найменші можливості покращити матеріальне становище своїх працівників. Торік згідно колдоговорів на запровадження непередбачених законодавством пільг і гарантій працівникам спрямовано 42 тис. грн., на охорону праці відраховано 90 тис. грн. або 0,5% фонду оплати праці. Понад 90 відсотків профспілкових організацій отримують кошти на культурно-масову, спортивну і оздоровчу роботу.

P1090801

Аби зберегти виробництво, підприємства галузі краю знаходять нові ринки збуту продукції, освоюють сучасні технології, намагаються працювати на перспективу. Тож, у період великих випробувань для нашої країни, для галузевих підприємств нашої області з’являється світло в кінці тунелю. Але машинобудівним і приладобудівним підприємствам конче потрібна державна підтримка на користь вітчизняного виробника. Свою роль у цих питаннях прагне знайти і галузева профспілка, люди їй довіряють. У порівнянні з попереднім роком на машинобудівних і приладобудівних підприємствах Закарпаття зросла чисельність спілчан. На існуючих проблемах та шляхах їх вирішення акцентували увагу Марта Малета, голова профкому ПАТ «Мукачівприлад», заступник голови облради профспілки на громадських засадах Іван Ващинець, заступник голови профкому ПАТ «Іршавський абразивний завод» Борис Ломага, голова профкому ПАТ «Ільницький завод механо-зварювального устаткування» Юрій Микита та інші.

На обласній звітно-виборній конференції виступили голова Закарпатської облпрофради Іван Король та голова ЦК профспілки машинобудівників та приладобудівників України Анатолій Кубраченко, які також вручили нагороди кращим профактивістам галузі.

Головою Закарпатської обласної ради профспілки «Машприлад» знову обрано Марту Малету.

На фото: звітує голова облради профспілки «Машприлад» Марта Малета;

– делегати завітно-виборної профспілкової конференції;

– про проблеми галузі ведуть мову (зліва направо) голова Закарпатської облпрофради Іван Король, голова облради профспілки Марта Малета, голова ЦК профспілки «Машприлад» України Анатолій Кубраченко;

вручення нагород.

P1090828