семінар 1

           

28 січня 2015 року у Федерації профспілок Черкаської області для профспілкового активу області, голів первинних профспілкових організацій проведено семінар «Законодавчі зміни у пенсійній системі з 1 січня 2015 року».

         Відкриваючи семінар у вступному слові до учасників, голова ФПО Петро Шевченко наголосив на необхідності проведення системного            навчання серед профспілкового активу області з питань законодавчих змін, насамперед податкового законодавства, бюджетного кодексу, ЗУ «Про державний бюджет України 2015 року».

Шевченко П. надав інформацію про дії ФПУ, ФПО щодо недопущення зниження рівня соціального захисту працюючих в умовах реформування економіки, фондів соціального страхування, співпрацю з Народними депутатами України від Черкащини та соціальними партнерами обласного рівня, стан виплати заробітної плати на підприємствах, установах області

Модератор семінару - перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Вовкодав Анна Михайлівна детально поінформувала учасників семінару про зміни в законах України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного страхування та легалізації фонду оплати праці», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», щодо обчислення пенсії у разі втрати годувальника, «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Вовкодав А.М. детально надала інформацію щодо оподаткування пенсій та відповіла на запитання учасників семінару. У навчанні взяли участь 85 профактивістів.

Наступний семінар заплановано присвятити питанням податкового законодавства.

 

 

семінар 2

 

Федерація профспілок Черкаської області