DSC 2875

 

2 лютого 2015 року підписано Угодупро співпрацю між Об’єднанням профспілок Харківської області з народним депутатом України Олександром Вікторовичем Кіршом.

Метою укладання цієї Угоди є співробітництво Сторін у сфері захисту трудових права працівників – членів профспілок, інтересів профспілкових організацій області усіх рівнів.

Сторони розглядають співробітництво як дієвий механізм у сфері захисту трудових права працівників – членів профспілок, інтересів профспілкових організацій області усіх рівнів.

З метою практичної реалізації цієї Угоди Сторони домовилися діяти спільно та узгоджено у таких напрямках:

1. Всіляко сприяти реалізації класичних цінностей демократичного устрою суспільства, насамперед налагодженню рівноправного соціального діалогу між урядом, профспілками та роботодавцями.

2. Добиватися покращення стандартів життя людини праці (росту реальної та номінальної заробітної плати, створення нових робочих місць, соціального забезпечення, освіти, охорони здоров’я, культури, належного житлово-комунального та побутового обслуговування тощо) через активну законотворчу діяльність та іншими засобами згідно діючого законодавства України та міжнародних конвенцій та норм.

3. Захищати трудові права працівників – членів профспілок, інтереси профспілкових організацій усіх рівнів, у тому числі за допомогою депутатських звернень і запитів, проведення спільних акцій протесту тощо.

4. Боротися з корупцією, сприяти проведенню прогресивних реформ, які передбачають підвищення добробуту більшості громадян, пріоритетний розвиток вітчизняного виробництва, підвищення рівня та надійності інфраструктури населених пунктів, покращення якості житлово-комунального, медичного, соціального, побутового обслуговування населення тощо.

5. Відстоювати інтереси галузей, регіону на всіх стадіях реалізації бюджетного процесу у Верховній Раді України, комітетах і комісіях, центральних та місцевих органах виконавчої влади і місцевого самоврядування.

6. Сприяти впровадженню важливих для галузей, регіону та місцевих громад проектів економічного, соціального, інфраструктурного, гуманітарного, культурно-освітнього та іншого характеру.

7. Сприяти та добиватися впровадження європейських принципів та норм безумовного виконання законів та інших нормативно-правових актів соціального характеру та тих, які стосуються галузей, територій та місцевого і локального значення.

 

DSC 2879

 

Об’єднання профспілок Харківської області