IMG 9785

 

Вперше в новому році в Навчально-методичному центрі зібралися на навчання голови первинних профспілкових організацій м. Чернігова. До участі у семінарі зголосилися більше 20 представників різних галузевих профспілок: агропромислового комплексу, культури, соціальної сфери, житлово-комунального господарства та текстильної промисловості. Така різноманітність тільки посприяла обміну досвідом та налагодженню зв'язків між представниками різних організацій.

 

Власне семінар-тренінг отримав назву “Інформація та комунікації в роботі первинних профспілкових організацій”. Вступна частина семінару була присвячена нагальним питанням новацій в податковому та трудовому законодавстві. Після цього учасники разом з тренерами обговорили роль комунікацій в сучасних українських профспілках, визначили вузькі місця в цій сфері, проаналізували європейський досвід. В окремий блок семінару були виокремлені питання ефективного спілкування профспілкового лідера з членами профспілки, а також протидії антипрофспілковим тактикам з боку роботодавців.

 

Учасники навчання погодилися продовжити роботу на семінарах в подібному форматі та висловили побажання щодо тематики наступного навчання: “Правові та психологічні аспекти проведення колдоговірної кампанії”.

 

 

Віталій Копиш,

Чернігів

 

IMG 9787

 

 

IMG 9796

 

IMG 9798

 

IMG 9823