9999999

У залі засідань Київської міської ради профспілок відбулося перше у поточному році засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради, на якому була обговорена низка нагальних питань, які потребують розв’язання у рамках соціального партнерства.

У засіданні взяли участь голова Спільного представницького органу від Федерації роботодавців України Віталій Майко, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов, голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник, заступник голови КМДА з питань медицини та соціальної політики Михайло Радуцький, голова Федерації роботодавців м. Києва Андрій Антонюк, голови міських галузевих профспілок і первинних профорганізацій.

Відкриваючи зібрання голова Міськпрофради Валентин Мельник наголосив на тому, що у поточному році сторони повинні плідно працювати для того, щоб кияни дійсно відчули, що є порозуміння між трьома сторонами, а влада робить все для того, щоб столиця стала дійсно європейським містом.

У своєму виступі Ігор Ніконов, зокрема, зазначив що як повноправна сторона соціального діалогу влада має забезпечити практичну співпрацю щодо економічного та соціального розвитку міста Києва, розвиток трудового потенціалу в місті, зокрема шляхом створення нових та збереження існуючих робочих місць.

Відбулася відверта й зацікавлена розмова щодо поточної ситуації в економіці Києва а також щодо пошуку шляхів вирішення нагальних проблем. У ході обговорення члени ради заслухали інформацію директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Максима Кузьменка щодо розвитку та підтримки внутрішнього ринку економіки столиці, котрий поінформував про ситуацію, яка наразі склалася в промисловому секторі Києва та про кроки, що пропонуються столичною владою для вирішення проблемних питань.

CameraZOOM-20150203113151817

Другим питанням, що розглядалося, було реформування медичної галузі Києва. З інформацією про хід реформування медичної системи виступив заступник голови КМДА Михайло Радуцький, який розповів про нинішній стан столичної медицини та основні етапи запланованої медичної реформи, що були розроблені столичною владою спільно з новим Міністром охорони здоров’я України для вирішення нагальних проблем медиків. В умовах недостатнього фінансування столична влада має на меті реформувати столичну медицину шляхом залучення додаткових коштів у галузь через інвестиційні, громадські та інші джерела, припинення нелегальних платежів при наданні медичної допомоги та легалізацію усіх можливих джерел фінансування медицини Києва.

У ході дискусії сторонами було внесено низку пропозицій щодо урегулювання складної ситуації в економіці столиці та висловлено побажання про укладення нової Територіальної угоди у березні місяці поточного року.

3333333333333

Управління організаційно-інформаційної роботи