22

 

     10 лютого в містах Ковелі та Турійську відбулися семінари з профспілковим активом цих районів.

 

Ми зараз боїмося новин, боїмося знову почути про обстріли і смерті  наших героїв на сході. І тому кожен позитив нашого буття сприймається як надія на мир і стабільність. Саме таке відчуття було у нас, організаторів комбінованого скайп-семінару в м.Ковелі, який проходив у районній бібліотеці. Ми, звиклі до скромних бібліотечних інтер’єрів цих виживаючих на бюджеті закладів – були просто вражені європейським дизайном – наявністю класної навчально-інформаційної апаратури і, головне, тим, що тут вирує і кипить життя.

 

В холі бібліотеки жінки і молоді хлопці в’яжуть маскувальні сітки для АТО, в коридорах ходять студенти, чи старшокласники, в приміщенні тепло, затишно і приємно. Сердечна подяка від профспілок Волині директору бібліотеки Галині Божик, яка є давнім профспілковим активістом.

 

Наш семінар в Ковелі був живим і дискусійним, незважаючи на 200 чол. профактивістів в залі.

 

Вперше організатори зробили експеримент – зважаючи на те, що в темі семінару були питання «Податки – 2015» та «Колективний договір», ми запросили крім профактиву,, також підприємців району для яких тема колективного договору була настільки цікавою, що вони попросили організувати для них окремий семінар.

 

Після обіду – наступна зустріч з профактивом в м.Турійську.

 

Обстановка більш камерна, всього 40 чол., тому люди відверті і активні. Зразу коментують інформацію про нові податки, особливо профспілковців не задовольняє введення повного  соціального внеска для найманих працівників, що працюють з неповним навантаженням. Пропонують через профоргани вплинути на зміни до бюджету, бо занадто тісні паски не дадуть можливості дихати.

 

На завершення профлідери отримали в електронній версії методичні рекомендації розроблені методичною групою навчального центру.

 

Навчально-методичний центр профспілок Волинської області

 

 

 2222

 

Безымянный

 

Безымянный1

 

Безымянный2

 

Безымянный4