1418136350 pe6r     

 12 лютого ц.р. на зборах профспілкового активу Полтавської обласної організації профспілки «Машметал» за участю колег з Донецької, Дніпропетровської, Харківської та Сумської областей було прийнято Звернення до Народних депутатів від Полтавщини:

 

 

«Про знищення соціального

страхування в Україні

 

Шановні народні депутати України !

     Профспілкові організації машинобудівників Полтавщини з глибоким обуренням сприйняли Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування (№77 –VІІІ) ухвалений Верховною Радою України 28.12.2014 року і особливо ту норму, згідно з якою наймані працівники позбавляються санаторно – курортного лікування, а їх діти  –  відпочинку в літнїх дитячих оздоровчих таборах.

   Звертаємо також вашу увагу, що розділом 2 ст.4  п.2 Закону вказано, що Фонд є самоврядною організацією, але розділом 2 ст. 4  п.5 надається право владним інститутам держави втручатися в його діяльність та затверджувати бюджет Фонду на засіданнях Кабінету Міністрів України.  

    Виходячи тільки з цих аргументів вважаємо, що прийнятий закон є антиконституційним, антидержавним та таким, що носить ознаки дискримінаційного характеру.

    Ми цілком підтримуємо позицію ФП України, а саме: відновити санаторно – курортне лікування працюючих та дитячий відпочинок в Україні  в 2015 році.

    Для прикладу наводимо ситуацію по ПАТ «Кременчуцький завод дорожніх машин», на балансі якого знаходиться дитячий заклад оздоровлення та відпочинку (ДЗОВ) «Чайка». Щороку  в таборі оздоровлюється близько 1300 дітей м. Кременчука та області.

    Більшу частину  витрат на оздоровлення бере на себе підприємство, максимально здешевлюючи вартість  путівки (в 2014 році - 2600 грн. за 21 денний відпочинок). Щорічно Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності фінансував 1/3 частину вартості путівки (харчування, культурно – масові заходи та медичні витрати).

     З прийняттям вказаного вище Закону під загрозою подальше функціювання табору «Чайка» та повноцінний відпочинок дітей влітку 2015 року.

      Вказана ситуація можлива і в інших закладах оздоровлення та відпочинку дітей Полтавщини.

   Очікуємо від вас відповідних кроків щодо внесення необхідних змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування». 

                                      

 

 

ІАЦ