3

 

Вже третій рік поспіль в селі Злазне Костопільського району відбуваються навчально-тренувальні ігри «Патріот».

Цьогоріч в них взяли участь 180 п’ятикласників із сіл Костопільського району. Юних патріотів в ігровій формі вчили азам військового мистецтва та поведінковим реакціям в екстремальних ситуаціях. Хлопці збирали автомат, одягали костюм хімзахисту, дівчаток навчали азам медицини тощо.

Ініціатором та одним з організаторами цієї патріотичної акції виступила Наталія Белановська, начальник відділу освіти Костопільського району.

 

10

 

Микола Шершун, голова Федерації профспілок Рівненської області, також взяв участь у цьому заході патріотичного виховання молоді.

Він зазначив, що на тлі патріотичного виховання ці діти здобувають ще й дійсно важливі навики, зважаючи на сучасні реалії. За його словами, немала вина в тому, що зараз відбувається на Сході України, саме в не достатньому вихованні нашої молоді в цьому напрямку.

- Ці ігри мають два значні позитивні моменти, - говорить голова ФПО, - перше це психологічний ефект, дітей вчать бути патріотами і виховують з них безстрашних воїнів, готових захищати свою країну, друге – надають прямі практичні навички, які, дуже хотілося б, ніколи їм не знадобилися.

 

Жанна Арсенічева,

м.Рівне

 

5