34893341

        

Федерація профспілок Кіровоградської області з нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості провела ряд заходів. Зокрема, пройшло засідання Кіровоградської обласної тристоронньої ради, на якому обговорювалися питання реформування бюджетної системи: як у цих непростих процесах зберегти принцип соціальної справедливості. Відбулася зустріч Голови ФПО Максима Баланенка з профспілковим активом ПАТ «Гідросила» (озвучив перелік проблем, які заважають будувати соціально справедливе суспільство: зубожіння населення, розбалансування економіки, колапс у комунальній та соціальній сферах і назвав вихід – налагодження дієвого соціального діалогу на всіх рівнях, врахування думки профспілок).

Протягом лютого тема соціальної справедливості звучала на обласному радіо у щотижневій радіопередачі «Профспілковий меридіан». У ній брали участь голова ФПО, голови обласних організацій профспілок працівників освіти і науки, культури, автотранспорту і шляхового господарства Світлана Скалько, Зоя Кадук, Людмила Попова.

Двічі працівники профспілкових органів були гостями у прямому ефірі радіо та телепередачі «Радіо та телемайдан» - Голова ФПО, голови обкомів профспілок працівників охорони здоров’я Лариса Козлова, лісового господарства Валентина Токарчук, правовий інспектор обкому профспілки медиків Ольга Заватій та голова Кіровоградського райкому профспілки працівників АПК Євгенія Герасимова. Обговорювалися зміни в законодавстві, які не завжди йдуть на користь людям, питання реформування бюджетної системи та готовності профспілок до соціального захисту в сучасних умовах.

До Дня соціальної справедливості в обласній газеті «Народне слово» профспілковим матеріалам присвячено сторінку.

Марія Іванова,

керівник прес-центру ФПО