Встреча с Райниным

 

24 лютого відбулася зустріч профспілкового активу Харківської області із головою обласної державної адміністрації Ігорем Райніним

Це перша зустріч Ігоря Райніна із профспілковцями від часу його призначення на посаду голови облдержадміністрації. Він заявив, що прагнув якнайшвидше провести її. Голова ОДА підкреслив, що готовий співпрацювати з будь-якою галузевою профспілкою і в цілому з обласною профспілковою організацією для розвитку та реалізації проектів, які допоможуть тій чи іншій сфері стабілізувати ситуацію і надалі розвиватися.

«У нас підписано тристоронню угоду між облдержадміністрацією, профспілками та роботодавцями. Я повністю націлений на конструктивну взаємодію. Все, що входить до повноважень обласної адміністрації, буде зроблено. Там, де є компетенція центральних органів влади, я буду лобіювати інтереси Харківської області перед Кабінетом Міністрів. Від роботодавців я б теж хотів бачити єднання і розуміння того, що заробітну плату, незважаючи на всю складність економічних процесів, треба виплачувати. Профспілкові комітети на підприємствах теж повинні бути в цьому питанні більш активні», - зазначив Ігор Райнін.

Представники галузевих профспілкових комітетів піднімали питання бюджетного фінансування закладів освіти та охорони здоров'я, літнього оздоровлення дітей за межами Харківської області, відновлення роботи фармацевтичних і машинобудівних підприємств, авіазаводу.

На думку голови обладміністрації, сьогодні управління державними заводами ускладнене тим, що ними намагаються керувати щонайменше чотири державні структури, зокрема, мінекономіки, Національна космічна агенцівя, Укроборонпром, Фонд держмайна тощо.

«Вирішити всі проблеми промислового комплексу Харківської області за секунду неможливо. Але провести диверсифікацію ринку треба. Підтримувати держзамовленнями підприємства треба. Знищувати корупційні схеми треба. Ми цим займаємося, і я думаю, в найближчі півтора місяці ви побачите певні зміни на території Харківської області. Я можу сказати, що до нас буде велика увага і вплив з боку центральних органів влади», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Ігор Райнін запевнив, що подібні зустрічі із профспілковим активом області будуть регулярними.

 

 

Об'єднання профспілок Харківської області

 

Встреча с Райниным-1

 

Встреча с Райниным-2 

 

Встреча с Райниным-3