IMG 8350

 

21 березня на Трухановому острові за ініціативи дитячо-юнацьких спортивних шкіл Київської міської ради профспілок і Громадського об’єднання «Труханів острів» була проведена толока «Зелена перлина» в якій взяли участь тренери та вихованці ДЮСШ і спортивних товариств, молоді спортсмени – вихованці ДЮСШ, працівники комунальних господарств і мешканці столиці. Багато хто з киян цього дня прийшли на Труханів острів сім’ями для участі у толоці.

 

IMG 8276

 

В суботнику взяли участь представники Київської міської ради профспілок,управління сім’ї, молоді та спорту КМДА, а також тренерсько-викладацький персонал ДЮСШ, молоді спортсмени – вихованці ДЮСШ.

Як розповів один із ініціаторів заходу ‑ директор ДЮСШ «Буревісник» Київської міської ради профспілок віце-президент Федерації з академічного веслування м. Києва Антон Продан, пропозицію проведення суботника з благоустрою акваторії Матвіївської затоки підтримали столичні профспілки, керівництво КМДА та спортивна громадськість міста, тим більше, що толока проводиться у період проведення загальноміського двомісячника з благоустрою столиці України. Загалом же у заходах із прибирання протягом двох днів взяло участь понад 1,5 тис. осіб.

 

IMG 8454

 

До учасників толоки приєдналися Київський міський голова Віталій Кличко, заступник голови Міськпрофради Володимир Любарець, який зазначив, що завдяки ініціативі профспілок столиці та громадських організацій у суботнику беруть участь практично вся спортивна громадськість міста, але більшість – це діти, які займаються в ДЮСШ на Трухановому острові. Це вихованці ДЮСШ з академічного веслування «Буревісник», ДЮСШ «Славутич», ДЮСШ «Київ».

 

IMG 8279

 

Відповідаючи на питання киян щодо створення на Трухановому острові комфортної зони відпочинку Віталій Кличко зазначив, що у планах КМДА зробити Труханів острів центром відпочинку киян».

Під час толоки було прибрано територію біля акваторії Водного стадіону, берегову та зелену зону. За час роботи учасники суботника назбирали чимало мішків сміття, щоб вивезти яке знадобилося кілька вантажівок.

 

IMG 8399

 

Загалом же толока пройшла в дружній, товариській атмосфері та гарному настрої. Більшість учасників запропонували проведення прибирання Труханова острова зробити щорічним заходом і продумати організацію чаювання чит частування кулішем – це допомогло б в наступні роки запрошувати до заходу сім’ї киян.

 

IMG 8295

 

IMG 8425

 

Тетяна РУБАН,

головний спеціаліст

Управління організаційно-інформаційної роботи,

кадрового забезпечення і загальних питань Міськпрофради,

фото автора та Кирила ЛАТИШЕВА