000d5df584

 

На черговому засіданні Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради, було розглянуто питання захисту соціально незахищених верств населення через підвищення ціни на хліб, погашення заборгованості із заробітної плати працівникам підпорядкованих підприємств Управління ритуальних послуг Департаменту житлово-комунальної структури Київської міської державної адміністрації, а також план роботи КМТСЕР на 2015 рік.

У засіданні взяли участь голова Спільного представницького органу від Федерації роботодавців м. Києва Віталій Майко, заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Радуцький, заступник голови Київської міської ради профспілок Володимир Рижих, представники влади та роботодавців, голови міських галузевих профспілок і первинних профорганізацій.

Провів засідання заступник голови КМДА Михайло Радуцький.

Захід розпочався виступом заступника голови Міськпрофради Володимира Рижих, який довів до відома присутніх план роботи тристоронньої соціально-економічної ради на 2015 рік, який вони затвердили. З інформацією про перспективи виробництва та місця реалізації соціальних сортів хліба на території м. Києва виступила начальник Головного управління внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення КМДА Оксана Шрамченко, яка докладно розповіла про регулювання цін на хлібобулочні вироби.

У ході дискусії учасники засідання обговорили варіанти вирішення проблем, що будуть найменш болючими для громадян, особливо соціально незахищених, через підвищення ціни на хліб. Так, з метою підтримки таких людей було проведено інвестиційний конкурс із створення 200 об’єктів роздрібної торгівлі хлібом і хлібобулочними виробами, що користуються найвищим споживчим попитом у столиці. На сьогодні в м. Києві функціонують 6 об’єктів роздрібної торгівлі «соціальним хлібом», протягом березня поточного року планується відкриття ще 10 торгових точок.

Значна увага на засіданні приділялась питанню економічного стану підприємств та забезпечення виплати заробітної плати працівникам підпорядкованих підприємств Управління ритуальних послуг Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА. Зокрема, в своєму виступі керівник управління Микола Бабій поінформував членів ради про критичну ситуацію із затримкою виплати заробітної плати працівникам Київського комунального підприємство № 2737, внаслідок чого утворилася багатомісячна заборгованість. На 16.03.2015 вона становить 579,2 тис. грн за період із жовтня 2014 до лютого 2015 років. Відсутність платежів замовників за виконані роботи та надані послуги, невчасне фінансування робіт і послуг за бюджетні кошти стримують розв’язання проблеми, що призвело до соціальної напруги в інших комунальних підприємствах у сфері надання ритуальних послуг.

Виступаючи на засіданні, голова Київської міської профспілки працівників житлово-комунального господарства та сфери послуг Тамара Костюк та голова профкому КП КК АТП № 2737 Віктор Збунь звернулися до представників влади з проханням застосувати адміністративні важелі впливу та вирішити питання погашення боргів підприємству. У ході обговорення сторони визначили можливі шляхи для врегулювання ситуації.

Підсумком засідання КТСЕР стало ухвалення низки рішень щодо визначення шляхів, механізмів і способів розв’язання проблемних питань, зокрема:

– Сторонам провести роз’яснювальну роботу серед мешканців м. Києва щодо переліку кіосків з реалізації хліба простої рецептури із зазначенням адреси їх розташування.

Управлінню ритуальних послуг Департаменту житлово-комунальної інфраструктури спільно з керівництвом КП КК АТП № 2737скласти графік погашення заборгованості із виплати зарплати на 2015 рік.

– Стороні виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) за участю сторони профспілок організувати зустріч із представниками трудових колективів підприємств, підпорядкованих Управлінню ритуальних посуг Департаменту житлово-комунальної інфрастурктури, для обговорення нагальних питань подальшої роботи підприємств галузі.

Тетяна РУБАН,

управління оганізаційно-інформаційної роботи,

кадрового забезпечення і загальних питань

Київської міської ради профспілок

 

701ac3d6c6

 

e9f4c12e62

 

 

 

fada271a1a