IMG 9922

 

Дитяча творчість може стати не тільки простором для втілення оригінальних мистецьких ідей, а й дієвим механізмом профілактики травматизму та виховання культури безпечної праці на виробництвах у підростаючого покоління. І це переконливо демонструє Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей», який вже не один рік користується неабиякою популярністю серед учнівської молоді Чернігівщини. 27 березня в Навчально-методичному центрі профспілок були оголошені результати чергового творчого змагання.

 

Усі малюнки, надіслані до оргкомітету, відзначались індивідуальністю, оригінальною інтерпретацією актуальних проблем у сфері охорони праці, культури безпечної праці у різних галузях промисловості, шляхів запобігання нещасним випадкам на виробництві. При чому вражав діапазон творчої уяви дітей, які відображали своє бачення теми конкурсу за допомогою різних технік і прийомів.

 

Члени оргкомітету, до складу якого цьогоріч входили представники Територіального управління Держгірпромнагляду України у Чернігівській області, Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, Управління освіти і науки облдержадміністрації і Чернігівської дитячої художньої школи, відібрали найкращі дитячі роботи та спільним рішенням визначили імена переможців обласного етапу конкурсу у кожній віковій категорії.

 

Активну участь у творчих змаганнях взяли учні загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів у трьох вікових категоріях, переможцями в яких стали:

​ перша група – автори робіт віком від 6 до 10 років (Ігор Доценко — 9 років, Чернігівська спеціалізована ЗОШ І ст. №36, назва малюнку “Як розбити яєчко і вижити”);

 друга група – автори робіт віком від 11 до 14 років (Лілія Гаєва — 13 років, ЗНЗ №29 м. Чернігова, назва малюнку “Працю хлібороба поважай, правила безпеки знай”);

третя група – автори робіт віком від 15 до 18 років (Валерія Луговська — 15 років, ЗОШ №20 м. Чернігова, назва малюнку “Дари людям”).

 

На урочистому вшануванні переможців конкурсу на учасників чекали почесні грамоти, грошові призи та солодкий стіл від організаторів. Доповнила святкову атмосферу події шоу-програма від артистів Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва.

 

Як наголошують організатори заходу, значення подібних конкурсів важко переоцінити, адже культуру безпеки праці майбутнього працівника потрібно виховувати змалку. Крім того, залучення творчого потенціалу дітей до проблем охорони праці підвищить їх обізнаність щодо їх права на безпечні та здорові умови праці в майбутньому.

 

Віталій Копиш

(за матеріалами прес-служби Управління освіти і науки облдержадміністрації)

 

IMG 9920

 

IMG 9921

 

IMG 9926

 

IMG 9929

 

IMG 9942