logo Kharkiv

 

На плановому засіданні територіальної тристоронньої соціально-економічної ради підбиті підсумки виконання у 2014 році Територіальної угоди між Харківською обласною державною адміністрацією, Спільними представницькими органами сторін роботодавців та профспілок Харківської області на 2013-2015 роки та про заходи, які вжито з метою підвищення ефективності соціального діалогу в області.

Від сторони влади інформувала Т.М. Печура, заступник директора Департаменту – начальник управління праці та зайнятості Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, від роботодавців - В.В. Григор’єв, голова секретаріату Спільного представницького органу роботодавців Харківської області, від профспілок - С.Г. Волков, заступник Голови Об'єднання профспілок Харківської області.

Як зазначали виступаючі, сторони соціального діалогу на територіальному рівні спрямували зусилля на виконання зобов’язань Угоди.

Проте, залишаються ряд норм, які не виконані або виконані частково. Серед таких зобов’язань - зменшення економічної активності у економіці області, недостатній рівень оплати праці працівників, зростання боргів із виплати заробітної плати й єдиного соціального внеску та ін.

Крім того, були обговорені найбільш актуальні питання щодо оздоровлення дітей, виділення часткової компенсації на проїзд студентам до навчальних закладів, працевлаштування переселенців та інші.

Також в засіданні взяли участь О.М. Дорожко, начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Харківській області, О.М. Назаренко, начальник Територіальної державної інспекції з питань праці у Харківській області, В.Л. Міненко, директор Харківського обласного центру зайнятості, В.О. Предко, директор управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Харківській області, В.Ф. Дудченко, директор виконавчої дирекції Харківського обласного Відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, О.М. Масленніков, начальник управління реформування інфраструктури та економічного аналізу Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації.

Також на засіданні обговорено питання щодо участі представника від Харківщини у засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради у квітні поточного року, де буде розглядатися питання «Про стан та перспективи соціально-економічного розвитку України на 2015-2016 роки у контексті започаткованих реформ та курсу держави на євроінтеграцію».

За результатами засідання прийнято відповідне рішення.

 

Н. Гриценко,

завідуюча відділом соціально-економічних,

правових питань та охорони праці ОПХО