DSC 0086

 

16 лютого 2016 року голова ФПО Петро Шевченко привітав учасниць програми «Миротворення в Україні: роль жінок», яка розпочала свою роботу в Черкаському медичному коледжі і триватиме два дні.

 

         Цей захід ініційовано Всеукраїнською жіночою організацією «Спілка жінок України» та підтримано Посольством Великої Британії в Україні. Він має на меті активізувати діалог між жінками різних регіонів нашої країни задля подолання ворожнечі та усунення недовіри між різними прошарками українського суспільства, поглиблення взаєморозуміння, підвищення та зміцнення ролі жінок у царині миротворення в рідній державі.

 

DSC 0026

 

         Про це у вступному слові повідомила голова Спілки жінок України Ліакадія Герасименко. Вона зазначила, що подібні зібрання вже проведено в багатьох регіонах країни, в тому числі Донецькій і Луганській областях, великих містах держави.

У цьому заході взяли участь близько 40 жінок – активістів області і 20 – представники інших областей і міст України.

         Вітаючи учасників програми та гостей Черкащини, голова ФПО Петро Шевченко зазначив, що у тих подіях і тих процесах, що відбуваються в нашій державі нині, роль жінки, її природна мудрість, виваженість, толерантність набувають особливого значення та висловив впевненість, що жінки займатимуть таку ж активну позицію не лише, щоб припинити конфлікт і війну на сході України, але візьмуть активну участь і в проведенні реформ, які нині започатковано. 

       Учасників програми миротворення привітали також голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець та перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль.

       Як повідомили організатори заходу, в рамках програми заплановано провести цикл семінарів, в ході яких його учасники ознайомляться з окремими напрямками майбутньої діяльності, зокрема: ролі жінок у розв’язанні конфлікту в Україні та примиренні людей з різних регіонів; співпраці між представниками влади та громадськими організаціями як способу сприяння миротворчим процесам в Україні; діалогу як основного способу відновлення довіри між різними групами суспільства. Учасники програми матимуть можливість провести дискусію щодо спільних життєвих цінностей, звичаїв, принципів тощо.


DSC 0003

 

Федерація профспілок Черкаської області