IMG 0853

«День соціальної справедливості є, та в Україні її нема!» – таку думку висловили практично всі кияни, з якими напередодні свята спілкувалися фахівці Міськпрофради та представники Молодіжної Ради профспілок Києва.

19 лютого 2016 року на майданчику перед прохідною ДП «Антонов» (проспект Перемоги, 100) Київська Міськпрофрада розташувала інформаційні намети – для встановлення живого зв’язку з мешканцями столиці, обговорення актуальних питань щодо наявності соціальної справедливості як у їхньому житті, так і в нашій державі в цілому.

Люди охоче йшли на діалог, з інтересом переглядали інформаційні листки, завдяки яким могли більше дізнатися про різнобічну діяльність Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві, спрямовану на захист прав, свобод та інтересів своїх членів, брали активну участь у соціологічному опитуванні.

IMG 0862

Коротка історична довідка. Всесвітній День соціальної справедливості, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН 2007 року, в нашій країні відзначається від 20 лютого 2011-го року з ініціативи Федерації профспілок України й відповідно до Указу Президента України № 1021/2011 від 04. 11. 2011.

Соціальна справедливість – одна з найголовніших цінностей суспільства, запорука його стабільності й благополуччя. Вона є основою життєдіяльності будь-якої демократичної держави, котра, за визначенням, має забезпечувати своїм громадянам рівні права й можливості. Наявність несправедливості (політичної, економічної, правової, соціальної) навпаки – унеможливлює безконфліктне, мирне життя всередині країні та гармонійні міжнародні відносини.

IMG 0867

Міськпрофрада, захищаючи права й свободи членів столичних профспілок, активно виступає

ЗА:

1. vвиплату достойної заробітної плати за виконану працю та відповідність морального заохочення розміру й значенню трудових заслуг;
  2. vзабезпечення повної зайнятості населення;
  3. vсприяння працевлаштуванню молодих фахівців, забезпечення їх першим робочим місцем;
  4. vвикорінення бідності;
  5. vзміцнення соціального добробуту;
  6. vширокомасштабне й стійке економічне зростання.

IMG 0816

ПРОТИ:

1. vсоціальної несправедливості в усіх її проявах.

Управління організаційно-інформаційної роботи

Київської Міськпрофради