відповідь депутата 006

 

19 лютого більше 1000 спілчан Сумщини зібрались на мітинг до Всесвітнього Дня соціальної справедливості.

 

Люди вийшли на площу, щоб нагадати владі, депутатам та роботодавцям, що працівники підприємств, лікарі та вчителі, працівники культури та державні службовці не відчувають в своєму житті обіцяних змін на найкраще!

Учасники мітингу констатували, що за останні 2 роки життя в країні значно погіршилось. Повернувшись до небезпеки обличчям працівники стали на захисті нашої державності і поклали на свої плечі тягар війни та економічної кризи. Але здається, що такий стан справ влаштовує керманичів, які вже забули про передвиборні обіцянки. Заборгованість із заробітної плати зростає щомісяця і сягнула вже 80 млн. грн. Розмір заробітної плати на Сумщині залишається одним з найнижчих по Україні. Чисельність зайнятого населення в області скоротилась на 10 тис. осіб.

 

відповідь депутата 005

 

Нелегальна заробітна плата та цивільно-правові угоди знищують офіційний ринок праці, покладаючи на працюючих непід’ємний тягар соціального страхування та пенсійних виплат.

Нескінченне зростання вартості енергоносіїв та комунальних послуг в умовах фактично заморожених заробітних плат призводить до стрімкого зубожіння працівників. Після сплати вартості комунальних послуг працюючі не в змозі повноцінно харчуватись та отримувати медичну допомогу в разі хвороби.

 

відповідь депутата 010

 

«Ми більше не можемо і не хочемо мовчати та бідніти!»: – закликали виступаючи.

У мітингу взяли участь заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, народний депутат України Олександр Сугоняко, голова обласної ради Семен Салатенко.

 

Сумська обласна рада профспілок

 

відповідь депутата 023