IMG 20231109 131627

9-10 листопада у Києві Федерація профспілок України за підтримки Данського агентства профспілкового розвитку (DTDA) проводить семінар-тренінг для відповідальних за інформаційну роботу членських організацій ФПУ, редакторів профспілкових ЗМІ під назвою:«Нова публічна комунікація в умовах воєнного стану».

У перший день перед медійниками та фахівцями з комунікацій членських організацій ФПУ і журналістами виступив Голова ФПУ Григорій Осовий. Він розповів про актуальні проблеми, над вирішенням яких наразі працює ФПУ, розповів про завдання у сфері її комунікаційної діяльності в контексті реалізації Стратегії діяльності ФПУ на 2021-2026рр. та з урахуванням воєнного стану, що триває в Україні.

IMG 20231109 131829

У форматі презентації та обговорення практичних навичок інформаційної роботи у сучасних умовах відбувся виступ керівника Пресцентру ФПУ Юрія Работи. Практичні кейси з різноманітної тематики учасникам заходу представив доктор наук із соціальних комунікацій, професор кафедри реклами та паблїк-рілейшинз Інституту журналістики Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка Дмитро Олтаржевський.

IMG 20231109 131722

Теми його виступів були присвячені тому, хто такі стейкхолдери (англ. stakeholder), що таке теорія зацікавлених сторін Роберта Фрімена? Як комунікувати з різними категоріями стейкхолдерів, до яких відносяться журналісти та блогери.

Також йшлося про цифрові і корпоративні канали комунікації (інновації і тренди), про канали комунікацій за моделями Лассвелла та РЕSO (єдина комунікаційна стратегія для: Paid (оплачені публікації); Earned (зароблені канали); Shared (соціальні медіа); Owned (власні канали)), про  принципи роботи соцмереж в Інтернеті, корпоративних медіа тощо.

info sen 33 of 92

Ще одна тема навчання була присвячена кризовим комунікаціям;

- як комунікувати під час кризи;

- скільки може коштувати репутаційна помилка;

- як запобігати кризам (Оnline Reputation Management);

- ефект Стрейзанд (англ. - Streisand effect, — феномен, який полягає в тому, що спроба видалити певну інформацію або обмежити доступ до неї призводить лише до її розповсюдження);

- метод «Твоя мама завжди стежить за тобою» та ін.

IMG 20231109 132913

Під час спілкування відбувся обмін практичним досвідом та SWOT-аналіз щодо того, як у профспілках застосовуються сучасні інформаційні технології при здійсненні публічної комунікації. Було надано практичні поради, яким чином більш результативно донести мотиваційний посил до члена профспілки, застосовуючи переваги Інтернет-технологій, зокрема за прикладом застосування мобільного додатку «Профспілка цифрова», або проведення електронного голосування. Учасники обговорили перспективи розробки типового сайту для членських організацій ФПУ.

Наприкінці кожен з семінаристів отримав Сертифікат про проходження курсу з проведення публічних комунікацій в профспілках в умовах військового стану.

IMG 20231109 141459

IMG 20231109 135418