IMG 3569

 

У редакції газети «Профспілкові вісті» відбувся круглий стіл на тему «Прожитковий мінімум – стандарт гідного життя, чи мінімум для фізичного виживання?».

У зустрічі взяли участь заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, керівник Департаменту бюджетної політики та соціального захисту апарату ФПУ Людмила Остапенко, провідні фахівці Міністерства соціальної політики України, науковці Національного інституту стратегічних досліджень, Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України.

У ході обговорення учасники круглого столу поділилися своїми міркуваннями щодо вирішення проблеми формування прожиткового мінімуму (зокрема, методики розрахунку), який сьогодні перестав виконувати функцію базового соціального стандарту для визначення достатнього рівня життя громадян і потребує оновлення з урахуванням потреб соціально-економічного розвитку а також зміни вмісту споживчого кошика, який не переглядався вже понад десять років.

За підсумками дискусії були запропоновано низку цікавих пропозицій щодо вироблення спільних позицій для соціального забезпечення громадян в нових умовах розвитку держави.

 

Розгорнуту інформацію читайте в черговому числі газети "Профспілкові вісті" №38 від 18 вересня ц.р.

 

Профінформ